dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 7. maja

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

Vic 2 profi Odkrito.si

Victoria Beckham brutalno zavrnila Justina ...

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Slovenija

Oče se je pisal Bandelj. Bodoči minister Marko Bandelli razkriva, zakaj ima italijanski priimek

Deli na:
Oče se je pisal Bandelj. Bodoči minister Marko Bandelli razkriva, zakaj ima italijanski priimek

Marko Bandelli, poslanec SAB, bodoči minister za kohezijo - Foto: Bobo

Bodoči minister za kohezijo Marko Bandelli zatrjuje, da si ni poitalijančil svojega priimka. Drži pa, da se je njegov oče pisal Bandelj, vendar si je po preselitvi v Italiji spremenil priimek. Njegovi sorodniki na slovenski strani meje se prav tako pišejo Bandelj.

»Moj oče iz Komna se je leta 1962 preselil v Dolino pri Trstu. Zaradi poroke z mojo mamo je imel pravico do italijanskega državljanstva. Takratni zakoni so zahtevali spremembo priimka, zato je moj oče moral spremeniti ime Alojz Bandelj v Luigi Bandelli. Leta 1967 sem se rodil v Trstu, »originalno« mi je bilo ime Marco Bandelli.

Leta 1990 sem si spremenil ime iz Marco v Marko. Priimek sem pustil, kot sem se pač rodil. Moj oče se ni nikoli klical Slavko, to je bilo prijateljsko ime. Moj brat v Italiji se imenuje Erik Bandelli, drugi brat, ki živi v North Carolini (ZDA), pa David Bandelli,« pojasnjuje izbranec Stranke Alenke Bratušek za ministrski stolček.

Bodoči minister je potrdil, da je imel gradbeno podjetje že v Italiji: »Odprl sem ga pri 22 letih. Ker sem spoznal svojo ljubezen, sem se preselil v Kobdilj pri Štanjelu. Še prej sem odprl podjetje v Sežani (ko sem imel 24 let). V Slovenijo sem se preselil leta 1990. Poroka in dobro poslovanje leta 1993 je bil vzrok definitivne preselitve.«

Loading...