Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Slovenija

Obtoženec na Ptuju napadel sodnika, ki mu je bil že dalj časa trn v peti

Deli na:
Obtoženec na Ptuju napadel sodnika, ki mu je bil že dalj časa trn v peti

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Vrhovno sodišče obsoja fizični napad na sodnika, do katerega je prišlo med sodno obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju. V sporočilu za javnost so včeraj še zapisali, da ne gre za osamljen primer pritiskov in nadlegovanj zaradi opravljanja sodniške funkcije. Kot so še zapisali, ne verbalno ne fizično nasilje ne sme postati del civilizirane družbe.

Obtoženec je pred dnevi udaril okrajnega sodnika iz Ljutomera, ki je v sodnem postopku nastopil v vlogi priče. Kolikor je doslej znano, je bil sodnik že dalj časa žrtev nadlegovanja in stalnih pritiskov s strani omenjenega obtoženca, so zapisali. Nadlegovanja in pritiski so se vrstili vse od takrat, ko je sodnik pred leti odločal v postopku, v katerem je obtoženec nastopil kot stranka.

Vrhovno sodišče ob tem ugotavlja, da ne gre za osamljen primer, saj o podobnih pritiskih in tudi nadlegovanjih zaradi opravljanja sodniške funkcije večkrat poročajo tudi drugi sodniki. Ob tem sprašujejo, zakaj država ne uspe zaščititi sodnikov kot državnih funkcionarjev, ki skrbijo za pravno varnost državljanov oziroma pravno varnost v najširšem smislu. Ne verbalno ne fizično nasilje namreč ni in tudi ne sme postati del civilizirane družbe, so zapisali.

Predsednik Vrhovnega sodišča RS Damijan Florjančič je že opravil pogovor z napadenim sodnikom, ki je zaradi nasilnega incidenta še vedno pretresen, so že zapisali. Florjančič je na podlagi dostopnih informacij še ocenil, da na sodni obravnavi, na kateri je prišlo do incidenta, niso bili sprejeti ustrezni varnostni ukrepi.

Loading...