Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Slovenija

Obravnava v zadevi Patria preklicana, Avstrijec Wilhelmer ni pričal

Deli na:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču bi se dopoldan moralo nadaljevati sojenje v zadevi Patria, vendar je sodišče obravnavo preklicalo. Zagovornik obtoženega Walterja Wolfa odvetnik Andrej Kac je za STA pojasnil, da sodišče ni dobilo potrditve o izvedbi videokonference, prek katere je nameravalo zaslišati v Avstriji obtoženega Hansa-Petra Wilhelmerja.

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek je Wilhelmerja želela zaslišati že pred tedni, vendar je Wilhelmer takrat prek elektronske pošte sporočil, da ima kot obtoženi v avstrijskem postopku pravico, da pričanje odkloni.

Avstrijska obtožnica sicer navaja, da je bil Wilhelmer kot direktor družbe ICB - International Construction Business AG seznanjen z davčnimi utajami prav tako v Avstriji obtoženega Hansa Wolfganga Riedla.

Sojenje peterici obtoženih - predsedniku vlade in SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu - se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov patria. Vseh pet omenjene očitke zanika.