severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Obravnava v zadevi Patria preklicana, Avstrijec Wilhelmer ni pričal

Deli na:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču bi se dopoldan moralo nadaljevati sojenje v zadevi Patria, vendar je sodišče obravnavo preklicalo. Zagovornik obtoženega Walterja Wolfa odvetnik Andrej Kac je za STA pojasnil, da sodišče ni dobilo potrditve o izvedbi videokonference, prek katere je nameravalo zaslišati v Avstriji obtoženega Hansa-Petra Wilhelmerja.

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek je Wilhelmerja želela zaslišati že pred tedni, vendar je Wilhelmer takrat prek elektronske pošte sporočil, da ima kot obtoženi v avstrijskem postopku pravico, da pričanje odkloni.

Avstrijska obtožnica sicer navaja, da je bil Wilhelmer kot direktor družbe ICB - International Construction Business AG seznanjen z davčnimi utajami prav tako v Avstriji obtoženega Hansa Wolfganga Riedla.

Sojenje peterici obtoženih - predsedniku vlade in SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu - se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov patria. Vseh pet omenjene očitke zanika.