boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obilno sneženje, močan veter in nizke temperature

Deli na:
Obilno sneženje, močan veter in nizke temperature

Foto: Bobo

Sneženje, ki je v soboto zvečer od zahoda zajelo državo, lahko danes prinese do 40 centimetrov snega, kažejo napovedi meteorologov. Opozarjajo tudi na močan veter, ki lahko gradi snežne zamete, pa tudi na nizke temperature, predvsem v torek in sredo.

Agencija RS za okolje (Arso) je v soboto obnovila opozorilo, da lahko danes do večera predvsem v zahodni in južni Sloveniji zapade od 25 do 40 centimetrov snega, proti vzhodu pa manj.

Burja na Primorskem bo v sunkih na izpostavljenih legah presegla hitrost 100 kilometrov na uro, severni veter v severni Sloveniji pa bo na izpostavljenih legah v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro, opozarja Arso, ki je zaradi sneženja in vetra za celotno državo razglasil oranžno stopnjo vremenske ogroženosti.

Plimovanje morja bo danes med 1. in 4. uro povišano in morje lahko poplavi na nižje ležečih izpostavljenih območjih ob obali.

V soboto je že dopoldne začelo snežiti v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji. Ceste in avtoceste so posipavali in predvsem na višjeležečih območjih plužili, v cestnih službah so se tudi pripravljali na predvidoma dolgo in naporno noč.

Prometno-informacijski center voznike opozarja, da lahko zaradi močnejšega sneženja in vetra, ki lahko naredi nanose in zamete, pričakujejo nevšečnosti v prometu in da naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Arso je povečano vremensko ogroženost razglasil tudi za ponedeljek, in sicer zaradi močnega vetra in nizkih temperatur, ter za torek in sredo zaradi pričakovanih nizkih temperatur, ki bi lahko po trenutnih napovedih ponoči padle do okoli -15 stopinj Celzija.