Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

Sestrško jezero Svet24.si

Kako dolgo bo Sestrško jezero še lahko ...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Khaby-Lame-Wiki Odkrito.si

TOLIKO zasluži najboljši Tiktoker na svetu!

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

Slovenija

Nadškof Zore bo ob 30-letnici samostojnosti daroval mašo za domovino

Deli na:
Nadškof Zore bo ob 30-letnici samostojnosti daroval mašo za domovino

Foto: Bobo

V ljubljanski stolnici bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Stanislav Zore danes ob 18. uri daroval mašo za domovino ob dnevu državnosti, so sporočili iz SŠK. Maše se bodo udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Igor Zorčič, premier Janez Janša in predsednik DS Alojz Kovšca.

K zahvalni maši za domovino ob dnevu državnosti so vabljeni predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora v Sloveniji. Pri bogoslužju bodo poleg Vojaškega vikariata pri Slovenski vojski in zbora Slovenske filharmonije sodelovali tudi predstavniki enote za protokol ter kvintet trobil orkestra Slovenske vojske, so dodali.

Vrhunec prireditev ob 30-letnici države bo sicer 25. junija, na dan, ko je Slovenija leta 1991 na podlagi rezultatov plebiscita sprejela temeljne dokumente za razglasitev samostojnosti, dan pozneje pa jo tudi uradno razglasila.

30-letnico države pa bo danes obeležilo tudi Društvo poslancev 90. Ob 16. uri bo v veliki dvorani državnega zbora namreč potekala slavnostna akademija. Poleg predsednika društva Marjana Podobnika bosta imela nagovor predsednik državnega zbora Igor Zorčič in pravnik Ernest Petrič, so sporočili iz Društva poslancev 90.

Loading...