profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadškof Zore bo ob 30-letnici samostojnosti daroval mašo za domovino

Deli na:
Nadškof Zore bo ob 30-letnici samostojnosti daroval mašo za domovino

Foto: Bobo

V ljubljanski stolnici bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Stanislav Zore danes ob 18. uri daroval mašo za domovino ob dnevu državnosti, so sporočili iz SŠK. Maše se bodo udeležili tudi predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Igor Zorčič, premier Janez Janša in predsednik DS Alojz Kovšca.

K zahvalni maši za domovino ob dnevu državnosti so vabljeni predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora v Sloveniji. Pri bogoslužju bodo poleg Vojaškega vikariata pri Slovenski vojski in zbora Slovenske filharmonije sodelovali tudi predstavniki enote za protokol ter kvintet trobil orkestra Slovenske vojske, so dodali.

Vrhunec prireditev ob 30-letnici države bo sicer 25. junija, na dan, ko je Slovenija leta 1991 na podlagi rezultatov plebiscita sprejela temeljne dokumente za razglasitev samostojnosti, dan pozneje pa jo tudi uradno razglasila.

30-letnico države pa bo danes obeležilo tudi Društvo poslancev 90. Ob 16. uri bo v veliki dvorani državnega zbora namreč potekala slavnostna akademija. Poleg predsednika društva Marjana Podobnika bosta imela nagovor predsednik državnega zbora Igor Zorčič in pravnik Ernest Petrič, so sporočili iz Društva poslancev 90.