Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ob deveti obletnici afere bulmastifi bodo na TV Slovenija politično rehabilitirali propadlo političarko Katarino Kresal

Deli na:
Ob deveti obletnici afere bulmastifi bodo na TV Slovenija politično rehabilitirali propadlo političarko Katarino Kresal

In kaj bo počela Kresalova v oddaji Zadnja beseda? - Foto: Adrijan Pregelj/RTVSLO

Po nastopu odpisanega prvaka Zares in nekdanjega ministra Gregorja Golobiča na Tarči, kjer je razpredal o aferi TEŠ 6, bodo na nacionalni televiziji politično rehabilitirali še nekdanjo predsednico LDS in notranjo ministrico Katarino Kresal.

Ta bo nastopala v oddaji Zadnja beseda ob ponedeljkih in petkih ob 17.25 na prvem programu TVS. Poleg nje bodo zadnjo besedo imele še publicistka in založnica Valentina Smej Novak, dramska igralka Polona Vetrih in avtorica slovenske knjižne uspešnice Milena Miklavčič.

Kresalovo so predstavili kot odvetnico in predsednico Evropskega centra za reševanje sporov, ne kot propadlo političarko, ki se je morala posloviti po koruptivnem poslu z najemom prostorov za NPU pri poslovnemu partnerju Igorju Juriju Pogačarju.

Zaradi tega je stekel tudi sodni postopek zoper njenega generalnega sekretarja na notranjem ministrstvu Damjana Laha, ki obsodilne sodbe ni dvignil in je tako zadeva zastarala. Kresalove po čudnem naključju sploh niso preganjali. Je pa sama kazensko preganjala Majo Sunčič zaradi kolumne v Reporterju, vendar je gladko pogorela, saj je sodišče tožbo zavrglo.

Kresalova je življenjska sopotnica odvetnika Mira Senice, ki se je prav tako znašel v kazenskem postopku zaradi suma pranja denarja v zadevi Delamaris, odvzemu premoženja pa se je izognil tako, da ga je prepisal na Kresalovo. Nekaj so mu ga vseeno zamrznili, ker pa se je sodni postopek predolgo vlekel, so mu ga morali vrniti v prosto razpolaganje.

Zanimivo je tudi, da se Katarina Kresal na medijsko sceno vrača na deveto obletnico afere bulmastifi, torej ko so trije bulmastifi, Atos, Atlas in Joy do smrti pogrizli svojega lastnika Sašo Baričeviča, ki ga je v sodnih postopkih zastopal Senica, ob pokojnikovem truplu pa so našli umetni penis s kondomom in pasom za pripenjanje okrog bokov, kar je kazalo na spolno zlorabo psov.

5df4e7078463d1a0da9da917e87d6d9d.jpeg

In kaj bo počela Kresalova v oddaji Zadnja beseda? Vse štiri dame bodo komentirale aktualna dogajanja z najrazličnejših področij, od nekoliko resnejših dogodkov do najbolj zanimivih družbenih fenomenov, ki so prav tako del vsakdanjega življenja. Vsak teden pa bodo komentatorke v svojo družbo povabile tudi posebnega gosta.

Le koga bo povabila Katarina Kresal? Vemo, koga zagotovo ne bo: denimo Mira Senico, Igorja Jurija Pogačarja, Damjana Laha in Stanislava Megliča, ki so ga bulmastifi napadli leta 2006, vendar je Senica kot Baričevičev odvetnik dosegel, da ni dobil nobene odškodnine. Ostale tri sogovornice bi zagotovo imele veliko vprašanj zanje.