stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi vse bolj v naročju Jankovića in Kučana

Deli na:
NSi vse bolj v naročju Jankovića in Kučana

Nova Slovenija vse bolj hiti v naročje levice. Pravzaprav v naročje ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je produkt Milana Kučana in njegovega Foruma 21. Potem ko je Matej Tonin podprl prejemanje dodatka v Kučanovi pokojnine in se je Lojze Peterle, evro poslanec, udeležil srečanja Foruma 21, se med njimi tkejo vse bolj pristne vezi.

Tako je Lista Zorana Jankovića za predsednika Nadzornega odbora Mestne občine Ljubljana predlagala Franca Slaka, ki je predsednik seniorjev v NSi. Takemu predlogu so na mestni komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja nasprotovali v SDS, SMC in celo ZL. Vendar predlog sploh ni presenetljiv. Slak je znan podpornik Zorana Jankovića še iz časov, ko je bil mestni svetnik.

Pred slabim mesecem dni je kamniška NSi vstopila v koalicijo z županom Marjanom Šarcem, ki je na zadnjih volitvah zmagal s svojo listo. Za Šarca je tako ali tako znano, da je pod velikim vplivom Jankovića, je njegov človek. Pred dvema letoma je namreč postal predsednik občinskega odbora PS Kamnik, ustanovnega zbora, ki je bil v kulturnem domu v Šmarci, pa se je udeležil tudi Janković. In zdaj je šla NSi z njim v koalicijo, podpisnika občinske koalicijske pogodbe pa sta bila župan Šarac in Matej Tonin, vodja poslanske skupine NSI v državnem zboru.

Kot so poročali lokalni in občinski mediji, je Tonin ob podpisu koalicije, med drugim dejal: »Po dolgih 20. letih se Nova Slovenija podaja na neko novo pot v koalicijo.« Šarcu je obljubil, da je z NSi dobil trdnega in zanesljivega koalicijskega partnerja. Dogovor je tudi bil, da v občini Kamnik ne bodo odpirali ideoloških tem, ampak se bodo posvetili turizmu in družbenim dejavnostim. »Naše skupno geslo je, da naredimo čim več, za čim manj. In če nam bo to uspelo, potem bomo naredili veliko,« pa je ob podpisu pogodbe dejal Marjan Šarec.

No, NSi se tako očitno »osvobaja od SDS«, kar je že dolgo nazaj postala glavna naloga Mateja Tonina. Toda sodeč po zadnjih javnomnenjskih raziskavah pomeni nova (bolj leva) usmeritev NSi bolj »osvobajanje« od volivcev kot pa od SDS. Podpora jim namreč pada.