pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi do konca septembra s svojim predlogom zdravstvene reforme

Deli na:
NSi do konca septembra s svojim predlogom zdravstvene reforme

Foto: Bobo

V NSi imajo praktično že pripravljen svoj predlog zdravstvene reforme. Njihov strokovni odbor jo zdaj še dopolnjuje, konec meseca bo predstavljena svetu NSi. Z njo bodo seznanili tudi ministrico Milojko Kolar Celarc in če ta ne bo naredila odločilnih korakov na tem področju, jo nameravajo interpelirati, vztraja predsednica NSi Ljudmila Novak.

Novakova je ob robu današnje slovesnosti ob 15. obletnici stranke za STA pojasnila, da bo njihov predlog konec meseca predstavljen svetu stranke, ki ga mora sprejeti, nato pa ga bodo predstavili tudi ministrici za zdravje Kolar Celarčevi oz. vladi.

Če se bo izkazalo, da njihov predlog na ministrstvu podpirajo, bodo skušali poiskati skupno pot. Če ministrica ne bo ukrepala, pa bodo v NSi pripravili interpelacijo. Kot je dejala Novakova, ne le zaradi reforme, pač pa tudi zaradi razmer v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

V NSi pa so pripravili tudi predlog davčne reforme, ki jo v zadnjih dneh predstavljajo zainteresirani javnosti. Tako so z njim že seznanili gospodarsko zbornico, združenje delodajalcev in sindikat Pergam, v naslednjem tednu pa nameravajo predlog predstaviti še nekaterim drugim združenjem, med drugim Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije in združenju Manager.

V splošnem sogovorniki ocenjujejo, da gredo predlogi v pravo smer, še zlasti gospodarstveniki in delodajalci, je pojasnila Novakova. Želijo pa zanje dobiti podporo tudi v DZ. "Če ne za vse, pa vsaj za kakšnega," je še dejala.

Na današnji slovesnosti ob 15. obletnici stranke se je sicer zbralo okoli 450 članov in simpatizerjev NSi. Zanje so pripravili kulturni program ter krajši film z zgodovinskim pregledom delovanja stranke in izrazi podpore nekaterih prepoznavnih ekonomistov, med njimi nekdanjega finančnega ministra Janeza Šušteršiča, ekonomista Igorja Mastena in predsednika Svetovnega slovenskega kongresa Borisa Pleskoviča.

V nagovoru zbranim je Novakova med drugim izpostavila, da je EU zaradi begunske krize danes na veliki preizkušnji. Rešitve po njenih besedah obstajajo, je pa zanje potreben politični pogum, je poudarila predsednica NSi in dodala, da je probleme treba najprej reševati pri njihovem izvoru.