pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NSi bo podprla interpelacijo SDS zoper Kolar Celarčevo

Deli na:
NSi bo podprla interpelacijo SDS zoper Kolar Celarčevo

Foto: Bobo

V NSi so danes odločili, da ne bodo vložili svoje že pripravljene interpelacije zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ampak bodo podprli interpelacijo, ki jo je v petek vložila SDS. Po besedah poslanca Jerneja Vrtovca so tako sklenili, ker postopki ob vložitvi dveh interpelacij niso jasni in ker želijo čimprejšnjo zamenjavo ministrice.

Želijo si namreč, da bi vlada dobila boljšega ministra za zdravje, ki bo končno izpeljal zdravstveno reformo, skrajšal čakalne vrste in uredil financiranje v zdravstvu, je pojasnil Vrtovec, ki med očitki ministrici izpostavlja tudi njen način kadrovanja.

NSi je popolnoma vseeno, kdo je tisti, ki interpelira slabo ministrico. Vanjo so izgubili zaupanje, da bi po dveh letih mandata spreminjala stvari v slovenskem zdravstvenem sistemu na bolje.

Trideset strani interpelacije zoper ministrico, ki so jo pripravili v NSi, Vrtovec označuje za izredno strokoven in utemeljen dokument. Zato je njihova vsebina lahko dopolnilo interpelaciji SDS. "Ne gremo se prestižnih bojev, ne želimo obremenjevati ljudi in DZ z nekimi postopki, kajti cilj je to, da dobimo boljšega zdravstvenega ministra, ne pa kupčkanje in kalkulacije," je dodal.

V SDS so namreč v petek vložili interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje. S tem so prehiteli poslance NSi, ki so interpelacijo že pripravili, a je še niso uspeli vložiti v parlamentarno proceduro.