alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Slovenija

Kolar Celarčeva se bo že drugič v mandatu branila pred interpelacijo

Deli na:
Kolar Celarčeva se bo že drugič v mandatu branila pred interpelacijo

Foto: STA - Milojko Kolar Celarc čaka interpelacija.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se bo danes na izredni seji DZ branila pred očitki iz interpelacije, ki so jo vložili poslanci SDS.

Za razpravo o interpelaciji je na voljo skoraj 16 ur. Podporo ministrici napovedujejo v SMC, proti interpelaciji bo glasovala tudi večina poslancev DeSUS in SD.

V SDS menijo, da Kolar Celarčeva ne obvladuje zdravstvenega sistema oziroma situacije v zdravstvu. Očitajo ji, da je soodgovorna za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, neučinkovito reševanje problematike čakalnih dob ter slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov.

A ministrica zavrača očitke kot neutemeljene, saj da temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah in populističnih ocenah. Trdi, da predlagatelji niso predstavili niti enega samega argumenta, s katerim bi uspeli utemeljiti, da krši prisego ob imenovanju. Meni tudi, da so v njenem mandatu naredili največ doslej.

Tudi tokrat ob glasovanju ni pričakovati razrešitve ministrice. Kolar Celarčeva ima sicer zagotovljeno podporo znotraj lastne stranke, SMC, tudi večina poslancev koalicijskih DeSUS in SD namerava glasovati proti interpelaciji, čeprav obenem poudarjajo, da to ni podpora njenemu delu.

Da bi bila interpelacija izglasovana, jo mora podpreti 46 poslancev. Gre za drugo interpelacijo proti Kolar Celarčevi in deveto proti ministru v vladi Mira Cerarja. Tudi prvo interpelacijo proti Kolar Celarčevi so vložili poslanci SDS.