alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Novopečeni zakonski svetovalki Normi Brščič grozi preiskava zaradi spodbujanja sovraštva zoper Afričane

Deli na:
Novopečeni zakonski svetovalki Normi Brščič grozi preiskava zaradi spodbujanja sovraštva zoper Afričane

Norma Brščič si je z izjavami v oddaji Faktor prislužila kazensko ovadbo. - Foto: YouTube

Po tem, ko je bila na začetku tega leta ovadena zaradi suma kaznivega dejanja spodbujanja sovraštva (zoper Afričane), je ljubljansko tožilstvo glede Brščičeve na okrajno sodišče v Ljubljani na začetku tega meseca vložilo zahtevo za opravo posameznih preiskovalnih dejanj.

V ponedeljek smo pisali, da se je nesojena političarka Norma Brščič (dekliško Korošec), žena ekonomista in predsednika stranke Domovinska liga Bernarda Brščiča, podala v svetovalne vode. Prejšnji teden je namreč registrirala s. p. Marriage Rejuvenation (zakonska poživitev), osebno svetovanje, Norma Marija Brščič.

Brščičeva se je sicer z 21 let starejšim predsednikom Domovinske lige spoznala (v svetopisemskem pomenu besede) po njenem prihodu v to stranko. Na zadnjih državnozborskih volitvah je nastopila na listi koalicije Združena desnica.

V zvezi z njenim sovražnim govorom zoper Afričane v oddaji Faktor na TV 3, kjer je bila krajši čas voditeljica, pa smo prejeli pojasnilo z okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Spomnimo, Društvo novinarjev Slovenije jo je na začetku leta ovadilo zaradi suma storitve kaznivega dejanja javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti po 297. členu kazenskega zakonika. Za to kaznivo dejanje je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Po besedah vodje ljubljanskega okrožnega tožilstva Katarine Bergant je pristojna tožilka na začetku tega meseca na okrajno sodišče v Ljubljani vložila zahtevo za opravo posameznih preiskovalnih dejanj. Potek (pred)kazenskega postopka zoper Brščičevo je tako zdaj odvisen od ravnanja sodnikov.

Loading...