Revija Reporter
Slovenija

Novomeška policija prijela tatova dragih parfumov

STA

7. okt. 2021 12:39 Osveženo: 12:48 / 07. 10. 2021

Deli na:

Slika je simbolična.

arhiv

Novomeški policisti so uspešno izsledili dvojico moških, ki je v različnih prodajalnah v Sloveniji kradla parfume višjega cenovnega razreda in druge izdelke. Dvojico so prijeli na območju Ljubljane, novomeška preiskovalna sodnica pa je zanju odredila pripor, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Novomeški policisti so dvojici, gre za 45-letnega Ljubljančana ter 43-letnega državljana Bosne in Hercegovine, na sled prišli v preiskavi, ki so jo začeli po tistem, ko so letos obravnavali več primerov tatvin parfumov višjega cenovnega razreda v vrednosti več tisoč evrov v prodajalnah na območju Novega mesta.

V preiskavi, v kateri so sodelovale tudi druge policijske postaje, so ugotovili, da sta dejanj osumljena moška, ki sta se združila, da bi kradla iz prodajaln na območju celotne Slovenije, ukradeno pa nato prodajala na črnem trgu.

Tatvine sta izvajala tako, da sta ukradeno blago dala v vrečko, z notranje strani zavarovano s folijo, ki preprečuje zaznavanje magnetnih varoval na izdelkih ob iznosu iz trgovine. Uporabljala sta tudi magnete, s pomočjo katerih sta motila senzorje za varovala.

Moška so na podlagi razpisa novomeških policistov prijeli policisti policijske postaje Ljubljana Moste, novomeški policisti pa so ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici novomeškega okrožnega sodišča, ki je zanju odredila pripor. Oba je policija v preteklosti že obravnavala zaradi tatvin, so še zapisali.