državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novakova: Odzivi na poziv k bolj demokratični desnici pozitivni

Deli na:
Novakova: Odzivi na poziv k bolj demokratični desnici pozitivni

Foto: Bobo

Odzivi na sobotni poziv predsednice NSi Ljudmile Novak k bolj demokratični desnici so bili po njenih besedah pozitivni. Kot je dejala ob robu današnjega delovnega obiska v Ljubljani, verjame, da so bili "bojno razpoloženi" nasprotniki njenih stališč v manjšini.

Novakova je v izjavi za medije ob robu današnjega delovnega obiska vodstva stranke v Ljubljani poudarila, da je bila presenečena nad žvižgi, ki so spremljali njen sobotni nagovor na zborovanju V obrambo Slovenije oz. njen poziv k "bolj demokratični desnici". Kot ocenjuje, ni izrekla ničesar takšnega, zaradi česar bi bilo treba žvižgati. Nekateri so očitno tja prišli "preveč bojno razpoloženi", a Novakova verjame, da ni šlo za večino.

Po besedah predsednice NSi so namreč odzivi pozitivni. Prejela je veliko telefonskih klicev in sporočil v smislu, da so prav to stališča oz. načela NSi, torej povezovalnost in konstruktivnost.

To pot nameravajo po besedah Novakove v NSi tudi nadaljevati. Ves čas izpostavljajo, da pri dobrih stvareh želijo sodelovati z vsemi. Tudi desnica mora delovati demokratično in povezovalno, če hoče ponuditi neko vizijo, neko prihodnost slovenskemu narodu, je dejala.

S predsednikoma SDS Janezom Janšo in prvakom SLS Markom Zidanškom se o tem pozneje niso več pogovarjali. "En odziv je sicer bil, a bom to obdržala zase," je dejala Novakova. Na vprašanje, ali je ob trenutnih razhajanjih med strankami na desnici povezovanje še mogoče, je odgovorila, da v politiki "nikoli ne smemo nikomur zapirati vrat".

Predsednica NSi Ljudmila Novak je namreč na sobotnem shodu pozvala k "normalni Sloveniji", sočutju, odpuščanju in vključevanju in požela negodovanje zbrane množice. Vpitje in žvižgi so spremljali tudi njen poziv k "bolj demokratični desnici", k desnici, ki bo spoštovala argumente, spoštovala drugačna mnenja in si ne bo metala polen pod noge.

Novakova je aktualna politična razmerja na desnici sicer za medije komentirala ob robu delovnega obiska vodstva stranke v Ljubljani. Predstavniki stranke so se srečali tudi z županom Zoranom Jankovićem, s katerim so med drugim spregovorili o pogledih na gospodarstvo in o razmerju države do občin. Glede slednjega v NSi menijo, da bi morala biti povprečnina višja, saj morajo občine izpolnjevati svoje zakonske obveznosti, je za medije še dejala predsednica NSi.