šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Magazin

Na festivalu prekmurske gibanice in šunke (FOTO)

Deli na:
Na festivalu prekmurske gibanice in šunke (FOTO)

Foto: Boris Cipot

Dvorišče soboške graščine in njene okolice je bilo prizorišče dvodnevnega, že osmega po vrsti festivala prekmurske gibanice in šunke.

Če je petkovo večerno dogajanje minilo v dobro obiskanem kulinarično glasbenem večeru Gourmet over Mura party, je sobotno dogajanje privabilo množice od blizu in daleč. Celo iz Ljubljane je pripeljala posebna vlakovna kompozicija več kot 500 zapriseženih ljubiteljev prekmurske gibanice in šunke iz osrednje Slovenije.

Stojnice na grajskem dvorišču so se šibile pod prekmurskimi kulinaričnimi dobrotami, pred graščino je v kotlu na gurmane čakala še tretja prekmurska specialiteta, bograč. Kakih 250 litrov so ga skuhali, na koncu so ga najbolj vztrajni pomazali s kruhom.

Na samem festivalu je na ogled in na pokušino svoje prekmurske gibanice ponudilo 31 gostiln, restavracij, pekov in kmečkih turizmov. Cel dan so se vrstili nastopi folklornih skupin in ljudskih pevcev, za žejne pa so z vini in pivom poskrbeli lokalni vinarji in pivarji.

Do večernih ur, ko se je končala osmi festival dveh v kulinaričnem svetu znanih prekmurskih dobrot, je zmanjkalo praktično vsega, polni želodci in zadovoljstvo vlakovnih izletnikov in drugih pa tudi nekaj velja. Do prihodnjega leta in 9. festivala.