lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

ryan rodriguez 1 Svet24.si

Sin Slovenke dobi 1500 evrov na sliko

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

ana milan 2 Njena.si

Anna šokirala Milana Medveda

Magazin

Na festivalu prekmurske gibanice in šunke (FOTO)

Deli na:
Na festivalu prekmurske gibanice in šunke (FOTO)

Foto: Boris Cipot

Dvorišče soboške graščine in njene okolice je bilo prizorišče dvodnevnega, že osmega po vrsti festivala prekmurske gibanice in šunke.

Če je petkovo večerno dogajanje minilo v dobro obiskanem kulinarično glasbenem večeru Gourmet over Mura party, je sobotno dogajanje privabilo množice od blizu in daleč. Celo iz Ljubljane je pripeljala posebna vlakovna kompozicija več kot 500 zapriseženih ljubiteljev prekmurske gibanice in šunke iz osrednje Slovenije.

Stojnice na grajskem dvorišču so se šibile pod prekmurskimi kulinaričnimi dobrotami, pred graščino je v kotlu na gurmane čakala še tretja prekmurska specialiteta, bograč. Kakih 250 litrov so ga skuhali, na koncu so ga najbolj vztrajni pomazali s kruhom.

Na samem festivalu je na ogled in na pokušino svoje prekmurske gibanice ponudilo 31 gostiln, restavracij, pekov in kmečkih turizmov. Cel dan so se vrstili nastopi folklornih skupin in ljudskih pevcev, za žejne pa so z vini in pivom poskrbeli lokalni vinarji in pivarji.

Do večernih ur, ko se je končala osmi festival dveh v kulinaričnem svetu znanih prekmurskih dobrot, je zmanjkalo praktično vsega, polni želodci in zadovoljstvo vlakovnih izletnikov in drugih pa tudi nekaj velja. Do prihodnjega leta in 9. festivala.