padavine, radarska, 16.8. Svet24.si

Nevihta se je iztrošila pred slovensko Obalo

hrvaška vojska, mig-21 Svet24.si

Hrvaška MiG-a prestregla letalo, ki je bilo na ...

15-pacnik vila-pl Necenzurirano

Tožilstvo želi zaseči bogataševo vilo na Bledu

slavko kmetic 2018 sta Reporter.si

Spolni predator iz dvigala: Slavko Kmetič, ...

mirjam poterbin luka doncic Ekipa24.si

Ste ju videli?! Dončićeva mama na dopustu uživa...

Goran Hrvaćanin, Pr Hostar Njena.si

Komik Goran Hrvaćanin našel sorodno dušo – ...

maribor Ekipa24.si

Joj, kakšen udarec! Evropski tekmec Maribora z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nina Krajnik, kandidatka iz Jambrekovega laboratorija

Deli na:
Nina Krajnik, kandidatka iz Jambrekovega laboratorija

Nina Krajnik - Foto: Primož Lavre

Ob napovedi kandidature psihoanalitičarke dr. Nine Krajnik za predsednico republike so postali znani njeni ključni podporniki. Najbolj izstopa dr. Peter Jambrek, nekdanji ustavni sodnik in ustanovitelj zasebne in iz javnega denarja zgrajene Nove Univerze. V krogu njenih podpornikov so tudi osebe, ki so sorodstveno in prijateljsko povezane z dr. Jambrekom.

V Slovenskem društvu za lacanovsko psihoanalizo ustanoviteljice in predsednice društva dr. Nine Krajnik, sta aktivna tudi mag. Boštjan Miha Jambrek (sin Petra Jambreka) in sestri psihoanalitičarka Špela Jelenc ter Nataša Elvira Jelenc Jambrek (nekdanja žena Petra Jambreka) iz Društva onkoloških bolnikov.

Kje vse je skupaj z očetom Petrom Jambrekom dejaven Boštjan Miha Jambrek in kako sta povezani Nina Krajnik in Špela Jelenc? Kje je Nina Krajnik sodelovala z Natašo Elviro Jelenc Jambrek in kdo je glavni finančni podpornik Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo?

Kakšen je bil razlog, da sta se med podporniki Krajnikove sploh znašla ustavna sodnika Tone Jerovšek in Peter Jambrek? S kom je Jambrek primerjal Krajnikovo na predstavitvi kandidature in kaj ji je svetoval?


Med svetovalci Nine Krajnik je Sebastijan Jeretič, ki se ga drži »sloves« neuspešnega komunikacijskega svetovalca nekdanjega ministra Zdravka Počivalška. Ali ji bo delil nasvete tudi njen oče Gorazd Krajnik, nekdanji kandidat LDS za župana Škofje Loke, četudi sodi med »leve privatizerje«, v katere Krajnikova usmerja najbolj ostre puščice kritike?

Po ugotovitvah Komisije za preprečevanje korupcije Nina Krajnik in župan Moravč Milan Balažic nista družinska člana po 6. točki 4.člena ZIntPK. Po točki so lahko družinski člani otroci, zakonec, posvojenci, starši, posvojitelji, bratje, sestre in osebe, ki s posameznikom živijo v skupnem gospodinjstvu ali v zunajzakonski skupnosti.

Zakaj je bila Nina Krajnik kljub temu, da ni članica Balažiceve družine, javno predstavljena »kot prva dama Moravč«? Zakaj je torej v soočenju s protikandidatko Natašo Pirc Musar govorila o Balažicu kot o svojemu možu, na družabnih omrežnih pa o njegovem očetu kot tastu?!

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24