sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

Meghan Markle Svet24.si

Meghan Markle "zagrozila" kraljevi družini: ne bo...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

Bojan Veselinovič Necenzurirano

Razkrivamo: Janša želi nad direktorja STA ...

Ceca Ražnatovič Odkrito.si

Koliko balkanske zvezde zaslužijo z Instagramom?

Lili Žagar Odkrito.si

Nikoli ne uganete, kaj na Švedskem ustvarja Lili ...

Slovenija

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski Center starejših Trnovo

Deli na:
Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski Center starejših Trnovo

Zoran Janković in Svetlana Makarovič - Foto: Bobo

Med oskrbovanimi stanovanji in domovi za starejše občane s slovesom, da v njem živijo privilegirani in znani Slovenci, izstopa center Deos v ljubljanskem Trnovem. Med prvimi, ki so se po slovesnem odprtju v prisotnosti ljubljanskega župana Zorana Jankovića vselili vanj, sta bila Svetlana Makarovič in dr. Janez Stanovnik, nekaj let kasneje Ivanka Mežan in dr. Ljubo Bavcon. Kot častnim meščanom jim ni bilo treba izpolnjevati vseh pogojev, ki veljajo za druge prosilce.

Zakaj častnim občanom Ljubljane ob prošnji za sprejem v oskrbovana stanovanja na območju Ljubljane ni treba izpolnjevati vseh pogojev za sprejem ?Zanje ni pomemben dohodkovni cenzus kot pri drugih prosilcih, niti ni pogoj, da so že lastniki ali najemniki kakšne nepremičnine. Lahko se izognejo še dolgemu čakanju.

Kdaj in zakaj sta se preselila v oskrbovano stanovanje pesnica in pisateljica Svetlana Makarovič in dr. Ljubo Bavcon? Kakšno je njuno osebno pojasnilo in kaj vse je zanimalo mestne svetnike potem, ko je Javni stanovanjski sklad MOL dodelil stanovanje dr. Bavconu in njegovi ženi?

Kdo daje soglasje za objavo razpisa za bivanje v oskrbovanih stanovanjih in kakšne pogoje morajo izpolnjevati prosilci? Koliko znaša najemnina za garsonjero, enosobno, dvosobno in dvoinpolsobno stanovanje? Koliko plačujeta Svetlana Makarovič in dr. Ljubo Bavcon? Kakšna je cena za asistenco in kakšne izkušnje je imela z asistenco Svetlana Makarovič?


Zakaj je sredi lanskega leta začel bivati v domu režiser Dušan Jovanović, ki je v domu nenadoma umrl januarja letos?

Kakšne so izkušnje stanovalke Jerce z bivanjem v oskrbovanem stanovanju-garsonjeri? Zakaj se je odločila za odhod od doma, kaj vse počne v prostem času in kako se ob srečanju z njo odzivajo odzivajo njeni, javnosti poznani sostanovalci?

Koliko častnih občanov živi v oskrbovanih stanovanjih, smo vprašali v centru Deos in Javnem stanovanjskemu skladu Mestne občine Ljubljana. Kako dolga je čakalna vrsta zanje in ali so za častne občane rezervirana stanovanja?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...