Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

helena blagne, kristijan blagne Svet24.si

Pevska diva s sinom odšla na skrivni dopust

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Marko Potrc Njena.si

Marko Potrč je nad njima navdušen!

Slovenija

MSi: Nov predlog plačevanja RTV prispevka vodi v načrtno omejevanje medijske in gospodarske svobode

Deli na:
MSi: Nov predlog plačevanja RTV prispevka vodi v načrtno omejevanje medijske in gospodarske svobode

Foto: Bobo

Predlog reorganizacije plačevanja prispevka za RTV je "nepremišljen, nedorečen in škodljiv", pravijo v Mladi Sloveniji (MSi).

"Ukrepi Ministrstva za kulturo vodijo v načrtno omejevanje medijske in gospodarske svobode v Sloveniji," svarijo v podmladku Nove Slovenije. Predlog, da bi mesečni "prispevek" plačevali glede na dohodke, in ne več enotnih 12,75 evra na mesec, se jim zdi nepravičen.

Kulturnega ministra Toneta Peršaka sprašujejo, "ali bi ob spremljanju evropskega prvenstva v košarki tisti, ki bi plačevali več, žogo videli bolj okroglo?" in ali bo minister predlagal tudi "obvezne progresivne cene tudi za nakup televizorja?"

Opozarjajo, da je predlog neugoden tudi za družine, saj bi morali prispevek za RTV plačevati vsi člani gospodinjstva, ki so zavezanci za dohodnino. Nasprotujejo tudi dodatni obdavčitvi pravnih oseb, ki bi po novem predlogu plačevale med 50 in 700 evrov mesečnega prispevka za RTV.

"Gre za norčevanje birokratov Ministrstva za kulturo, ki za razliko od zasebnega sektorja praktično ne občutijo gospodarskih kriz," očitajo v Mladi Sloveniji ministrstvu in opozarjajo, da taki ukrepi vodijo v "načrtno omejevanje medijske in gospodarske svobode v Sloveniji."