Interview (Luka Jezersek and family), Cerklje na Gorenjskem, Chef, 23-Mar-2021 - 04 Dobra karma

Iskreni Luka Jezeršek: 'Z ženo ne rabiva ...

aligator Svet24.si

FOTO: V želodcu 200-kilogramskega aligatorja ...

kazalo--I-zvezdan radonjic-pl004 Reporter.si

Sodnik Radonjič gre med odvetnike, še prej pa ...

Gregor Pečan Svet24.si

Potrebna bodo leta, da bodo učenci nadoknadili ...

20210324-01053120 Necenzurirano

Slovenija kot ladja Ever Given #kolumna

Bruno Šulman Njena.si

Je Bruno Šulman v MasterChefu privilegiran?

155486101_1898271223661602_9197849415675644012_o Njena.si

Poskočni pokazali novega člana

Slovenija

Neverjetno, a resnično: kriptovalute nosijo denar, naša politika pa takole

Deli na:
Neverjetno, a resnično: kriptovalute nosijo denar, naša politika pa takole

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Bitcoin ja, bitcoin ne. To so vprašanja, ki jih dandanes velikokrat slišimo. Na spletu je ogromno predavanj, seminarjev, izobraževanj. Forumi so polni tem o t.i. kriptovalutah, med katere sodi tudi Bitcoin. Nekateri so z njim obogateli, drugi na to še računajo.

Milijardo evrov je v slabem mesecu z nakupom kriptovalute Bitcoin zaslužil ameriški milijarder Elon Musk. Februarja letos, v času, ko smo se Slovenci spraševali, ali je bila proslava ob Prešernovem dnevu domoljubna ali kmetavzarska, je ustanovitelj Tesle in SpaceX-a kupil za 1.28 milijarde evrov bitcoinov.

Kaj pa naša politika in država? V državni blagajni imamo denarja vedno premalo, sposojamo si ga, ga vračamo in smo neprestano v minusu. Ne boste verjeli, a eno izmed slovenskih podjetij ima neverjetno možnost in priložnost, kar nam je razkril poznavalec kriptovalut. A zdi se daleč od uresničitve, pri vsem tem kako delujejo slovenska državna podjetja.


Zaradi posledic nadležnega virusa, ki še kar rogovili po svetu, države trošijo še bistveno več kot bi sicer. Nemčija je že lani sklenila, da se, če bo treba, zadolži za dodatnih 150 milijard. Slovenija se je morala prav tako zadolžiti za vse sprejete korona pakete. Lani si je bilo treba sposoditi 6 milijard evrov, že letos januarja pa je vlada šla po novo milijardo in pol.

Poleg stalnih izdatkov in korona dodatnih izdatkov je treba plačevati še v prejšnjih letih izposojen denar. Kaj pa slovenska država? Da bi namesto izposoje denarja, kupila zlato ali pa Bitcoin. Odgovori parlamentarnih strank so močno presenetili.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...