stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neverjetno, a resnično: kriptovalute nosijo denar, naša politika pa takole

Deli na:
Neverjetno, a resnično: kriptovalute nosijo denar, naša politika pa takole

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Bitcoin ja, bitcoin ne. To so vprašanja, ki jih dandanes velikokrat slišimo. Na spletu je ogromno predavanj, seminarjev, izobraževanj. Forumi so polni tem o t.i. kriptovalutah, med katere sodi tudi Bitcoin. Nekateri so z njim obogateli, drugi na to še računajo.

Milijardo evrov je v slabem mesecu z nakupom kriptovalute Bitcoin zaslužil ameriški milijarder Elon Musk. Februarja letos, v času, ko smo se Slovenci spraševali, ali je bila proslava ob Prešernovem dnevu domoljubna ali kmetavzarska, je ustanovitelj Tesle in SpaceX-a kupil za 1.28 milijarde evrov bitcoinov.

Kaj pa naša politika in država? V državni blagajni imamo denarja vedno premalo, sposojamo si ga, ga vračamo in smo neprestano v minusu. Ne boste verjeli, a eno izmed slovenskih podjetij ima neverjetno možnost in priložnost, kar nam je razkril poznavalec kriptovalut. A zdi se daleč od uresničitve, pri vsem tem kako delujejo slovenska državna podjetja.


Zaradi posledic nadležnega virusa, ki še kar rogovili po svetu, države trošijo še bistveno več kot bi sicer. Nemčija je že lani sklenila, da se, če bo treba, zadolži za dodatnih 150 milijard. Slovenija se je morala prav tako zadolžiti za vse sprejete korona pakete. Lani si je bilo treba sposoditi 6 milijard evrov, že letos januarja pa je vlada šla po novo milijardo in pol.

Poleg stalnih izdatkov in korona dodatnih izdatkov je treba plačevati še v prejšnjih letih izposojen denar. Kaj pa slovenska država? Da bi namesto izposoje denarja, kupila zlato ali pa Bitcoin. Odgovori parlamentarnih strank so močno presenetili.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24