900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neuradno: Janša naj bi naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne največje politične nasprotnike

Deli na:
Neuradno: Janša naj bi naročil hišne preiskave zoper svoje domnevne največje politične nasprotnike

Generalni direktor policije Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs - Foto: Bobo

Iz zanesljivih virov smo zvedeli, da naj bi premier Janez Janša pred dvema tednoma notranjemu ministru Alešu Hojsu in generalnemu direktorju policije Antonu Olaju naročil, naj izvedejo hišne preiskave proti njegovim domnevnim največjim nasprotnikom.

Tako naj bi bili po naših podatkih v kratkem sproženi ustrezni policijski postopki zoper odvetniško družbo Čeferin, proti predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu, proti medijskemu lastniku Martinu Odlazku ter proti nekdanjemu državnemu sekretarju za nacionalno varnost in nekdanjemu direktorju Sove Damirju Črnčecu.

Za zdaj še ne vemo, zaradi katerih zadev naj bi jih policija preiskovala, vsekakor pa bo za hišne preiskave potrebovala najprej prepričati državno tožilstvo, nato pa bo to moralo dobili še zeleno luč preiskovalnega sodnika, kar pa se bo brez prepričljivih dokazov zelo težko zgodilo.

S hišnimi preiskavami skuša Janša ponoviti akcijo Čista lopata iz leta 2007, ko je policija izvedla hišne preiskave zoper gradbene mogotce Ivana Zidarja, Hildo Tovšak, in Dušana Černigoja. Zdaj pa menda upa, da bo s politično zlorabo policije svoje domnevne največje nasprotnike kompromitiral in jih spravil v dolgotrajne postopke, kar naj bi pred volitvami izboljšalo njegovo precej slabo javno podobo.

Po naših virih pa se hišnih preiskav menda zelo boji ljubljanski župan Zoran Janković, zato je pohleven in skoraj nič ni zine slabega o Janševi vladi. Na enem od sestankov županov z vlado lani poleti jo je celo pred vsemi zbranimi hvalil, kako veliko dobrega da je storila za občine.

S policijskimi represalijami je omenjeni odvetniški družbi na svoj način zagrozil tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je na tviterju zapisal: »Častni meščan Ljubljane in zgled poštenega odvetnika Peter Čeferin še ni izjavil, da je tudi švicarska policija politično instrumentalizirana. Tokrat ne more računati na sinovo ustavno sodišče.

Ob tem je pripel novico, da je švicarska policija zaradi goljufije in korupcije aretirala dva visoka uslužbenca Uefe, portal Janševe strankarske televizije pa se je medtem vprašal, ali prevare sežejo tudi v vrh Uefe k Aleksandru Čeferinu. Hkrati pa so v novico vpletli še Vesela, ki skrbi za transparentnost finance na Fifi. Drugi sin znane odvetniške družine Rok Čeferin je, kot je znano, ustavni sodnik.

Črnčecu pa je na tviterju zagrozil hitlerjanec Urban Pergar, pripadnik rumenih jopičev, ki se v javnosti predstavlja za odgovornega urednika (fašistične) Nacionalne tiskovne agencije, sicer pa naj bi bil v stalni navezi z Žanom Mahničem, državnim sekretarjem za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade, ki je znan po odličnih stikih z identitarci in drugimi desničarskimi skrajneži.

Pergar je Črnčeca vprašal, če mirno spi: »Sporočam, da imam ta moment v uredništvu dokumente z oznako tajno, ki jih je pred leti neonacistom dostavil Črnčec, takrat zaposlen na Sovi. Z njimi so represivni organ prisilili k ne-ukrepanju zoper njih.«

Seveda je dovolj, da policiji izroči falsifikat, potem pa ta preiskuje nekdanjega direktorja Sove, kot se je to denimo zgodilo v primeru žvižgača Ivana Galeta, ko je podoben ponaredek objavil opravljivi spletni portal znanega Janševega političnega satelita.