Revija Reporter
Slovenija

Poskus dogovora glede Mercatorjevih dobaviteljev padel v vodo

STA

20. dec. 2019 6:00

Deli na:

Mercator smo prodali Agrokorju.

Bobo

Predstavniki Mercatorja in Fortenove naj bi se včeraj srečali s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in slovenskimi dobavitelji. Podpisali naj bi memorandum o soglasju, ki bi urejal odnose med Mercatorjem in dobavitelji, a se je GZS za sestanek opravičila in predlagala, naj se ga prestavi na začetek januarja, so sporočili iz Mercatorja.

V Mercatorju in Fotenovi so izrazili obžalovanje, da se predstavniki slovenskih dobaviteljev sestanka niso uspeli udeležiti. Na njem bi namreč po njihovih navedbah podpisali memorandum o soglasju o ureditvi odnosov med Mercatorjem in njegovimi dobavitelji ter potrdili sedež upravljanja skupine Mercator, ki ostaja v Sloveniji.

Na GZS so za STA pojasnili, da so Mercatorju po njihovi torkovi pobudi, da memorandum podpišejo danes, poslali opravičilo. "Na GZS menimo, da se lahko aktivnosti priprave memoranduma o soglasju nadaljujejo po praznikih, ko bodo prisotni vsi akterji, ki so sedaj zaradi obveznosti v tujini odsotni," so dodali.

Nedavna odločitev agencije za varstvo konkurence, da začasno zaseže Mercatorjeve delnice, je sprožila negotovost glede razvoja nadaljnjih dogodkov, povezanih z Mercatorjem, zato predstavniki vodstva skupine Fortenova in uprave Mercatorja upajo, da bodo ta vprašanja kmalu razrešena. Prenos Mercatorjevih delnic z Agrokorja na Fortenova je v interesu vseh deležnikov, vključno s slovenskimi dobavitelji, menijo.

"Skupina Fortenova si bo še naprej prizadevala za nadaljnji razvoj skupine Mercator, prav tako tudi za ohranitev sedeža Mercatorjevega upravljanja v Sloveniji, ter za to, da se podpiše memorandum o soglasju, ki bo urejal odnose med Mercatorjem in njegovimi dobavitelji, vključno s slovenskimi," so zapisali in izrazili upanje, da se bo vprašanje začasnega zasega Mercatorjevih delnic medtem razrešilo.