knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

Slovenija

Ministrica Pivčeva tarča novih groženj? Policija pravi, da ne.

Deli na:
Ministrica Pivčeva tarča novih groženj? Policija pravi, da ne.

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Po današnjem poročanju portala sobotainfo, naj bi neznanec z bencinom polil avto v ulici, v kateri živi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ker naj bi domneval, da je ministričin. Policija pa pojasnjuje, da poškodba avtomobila na Ptuju naj ne bi bila povezana s Pivčevo.

Ptujski policisti so zjutraj prejeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec preko noči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da po doslej zbranih informacijah dejanje ni povezano s kmetijsko ministrico in predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, ki živi v bližini.

Medtem ko je portal sobotainfo poročal o tem, da naj bi neznanec bel terenski avtomobil v ulici, kjer živi Pivčeva in je podoben njenemu, polil z bencinom, pa na mariborski policiji pojasnjujejo, da je storilec v leva, torej voznikova vrata zapičil lesen kol.

Kot so še dodali, materialna škoda za zdaj še ni znana, policisti pa kaznivo dejanje še preiskujejo. O dogodku je bila seznanjena tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo, po do sedaj zbranih podatkih pa dejanje ni povezano z njo.

Pivčeva je zaradi omenjenega dogodka nekoliko zamudila na danes načrtovani občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti, kjer je v izjavi za medije med drugim potrdila dogodek, ki ji je nekoliko spremenil načrte.

"V teku je policijska preiskava in težko bi kaj več v zvezi s tem komentirala," je dejala Pivčeva. Dodala je, da je do dogodka ponoči prišlo v bližnji hiši. Glede na to, da je v preteklosti sama nekaj groženj že prejela, policisti iz previdnosti dogodke skušajo povezati, zato po njenem mnenju tudi poteka preiskava.

Kot je dodala, sama veliko ne želi komentirati, prav tako ne tega, ali jo je morda strah, vsekakor pa je dogajanje izjemno neprimerno. "V duhu političnega dogajanja menim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dejansko dajemo sporočilo, da se v politiki ne znamo več pogovarjati, pač pa se spuščamo na raven groženj in osebnega ustrahovanja," je še dodala.

Nova predsednica DeSUS je nedavno že prejela anonimne grožnje, zaradi česar ji je policija zagotovila policijsko varovanje.

loading...
Loading...