sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neokusen, žaljiv in strašljiv transparent v oddaji Svet na Kanalu A

Deli na:
Neokusen, žaljiv in strašljiv transparent v oddaji Svet na Kanalu A

“Najbolj neokusen, žaljiv in strašljiv pa je bil transparent "Politiki marš v Barbara rov"... Transparent s tem napisom je ena izmed televizij objavila, ne da bi kakor koli problematizirala vsebino. Si predstavljate, da bi demonstranti v Nemčiji nosili napise "Marš v Auschwitz" ali kaj podobnega?... Barbarin rov je žalosten spomenik in hkrati opomnik, kaj se zgodi, ko so za dosego političnih ciljev dovoljena vsa sredstva. Je nekaj, kar se ne bi smelo nikoli zgoditi in še manj ponoviti”, je v ponedeljkovi kolumni v Slovenskih novicah zapisal ekonomist dr. Matej Lahovnik.

Škandalozni transparent so objavili 21. decembra v oddaji Svet na Kanalu A. Voditeljica Nuša Lesar je informativno oddajo začela z napovedjo: “Slovenija konec tedna spet začenja na ulicah. Protestniki so se najbolj množično zbirali v Ljubljani in Mariboru, zahtevajo pa, kot že nič kolikokrat doslej, odstop političnih elit in normalizacijo razmer v državi. Po ulicah je polno zgovornih transparentov: Vsi politiki v Barbara rov!, Hočemo socialno državo!, Dol s politiki!. Ja, tako jasni in glasni so že nekaj ur protestniki v prestolnici.”

V deveti minuti informativne oddaje pa nadaljevala: “No, da bo le ostalo pri mirnih protestih, da bo vidno tisto pravo sporočilo, ker, dragi gledalci in gledalke, tole je posnetek, ki bi moral zaznamovati vse proteste. Poglejmo.”

V posnetku, ki je sledil, je protestnica policistu zataknila rdečo rožo, nato pa je v kader skočil protestnik s škandaloznim transparentom: “Politiki marš v Barbara rov!” Kamera je več kot pet sekund obstala na transparentu, katerega vsebino je že na začetku oddaje voditeljica Nuša Lesar napovedala z besedami: “Po ulicah je polno zgovornih transparentov: Vsi politiki v Barbara rov!...”

“Transparent s tem napisom je ena izmed televizij objavila, ne da bi kakor koli problematizirala vsebino. Si predstavljate, da bi demonstranti v Nemčiji nosili napise "Marš v Auschwitz" ali kaj podobnega,” se je v ponedeljkovi kolumni spraševal dr. Matej Lahovnik.