pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nemški zunanji minister Steinmeier na obisku v Sloveniji

Deli na:
Nemški zunanji minister Steinmeier na obisku v Sloveniji

Foto: Reuters

Slovenijo bo danes obiskal nemški zunanji minister Frank-Walter Steinmeier. Srečal se bo s slovenskim kolegom Karlom Erjavcem, s katerim se bosta pogovarjala o sodelovanju med državama, prav tako pa tudi o številnih aktualnih mednarodnih temah. Nemškega gosta bo na delovnem obisku sprejel še predsednik republike Borut Pahor.

Na zunanjem ministrstvu so napovedali, da bosta zunanja ministra Slovenije in Nemčije v pogovorih obravnavala ključne teme s področja strateškega dvostranskega sodelovanja ter aktualne evropske in mednarodne vsebine.

Pogovor bo tako potekal tudi o problematiki reševanja krize pribežnikov v Sredozemlju, o odnosih z Rusijo in razmerah na Bližnjem vzhodu. Stališča bosta izmenjala še o dogovoru glede iranskega jedrskega programa. Posebno pozornost bosta namenila Zahodnemu Balkanu.

Na MZZ še pojasnjujejo, da obisk nemškega zunanjega ministra predstavlja nadaljevanje rednega in okrepljenega političnega dialoga med državama v zadnjih letih na najvišjem nivoju.

V predsedniški palači bo Steinmeierja na delovnem pogovoru sprejel tudi Pahor. V uradu predsednika republike so ob tem sporočili, da bosta Steinmeier in Pahor po pogovorih morebiti pozdravila skupino obiskovalcev, ki se bodo ob današnjem državnem prazniku udeležili dneva odprtih vrat v predsedniški palači.