Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Teroristi ne bodo zmagali, nogomet se bo igral

Deli na:
Teroristi ne bodo zmagali, nogomet se bo igral

Foto: Reuters

Nemška nogometna zveza (DFB) je danes sporočila, da bo kljub terorističnemu napadu v Parizu izvedla prijateljsko nogometno tekmo z Nizozemsko, ki je bila predvidena za torek. Tekma v Hannovru bo, po nekaterih navedbah v nemških medijih se je bodo udeležili tudi vsi vidnejši nemški politiki na čelu s kanclerko Angelo Merkel.

"Sporočilo je jasno: teroristi nas ne bodo prestrašili," je vršilec dolžnosti predsednika DFB Reinhard Rauball pojasnil odločitev, da tekma v Hannovru bo.

Tekme naj bi se udeležil tudi nemški politični vrh. Prihod kanclerke Angele Merkel so že potrdili, njena ministrska ekipa pa naj bi po poročanju časnika Bild prav tako v polni zasedbi prišla na stadion in s tem pokazala, da se ne boji teroristov. "Zdaj se ne moremo in ne smemo umakniti," je časnik citiral gospodarskega ministra Sigmarja Gabriela. V vladi sicer še niso uradno potrdili obiska nogometne tekme.

Na igrišču ne bo nemškega kapetana Bastiana Schweinsteigerja, ki je eden od šesterice nemških reprezentantov, ki so dobili prosto po tragičnih dogodkih v Parizu. Prav Nemci so bili namreč v petek na stadionu v Parizu tekmeci Francozov na tekmi, ki so jo pozneje zasenčili teroristični napadi. Nemci so zaradi varnosti noč preživeli kar na stadionu. "Še vedno ne najdem besed. Izrekam sožalje vsem, ki jih je prizadel ta grozni napad," je na družbenih omrežjih zapisal Schweinsteiger.

Tudi francoska nogometna zveza se je odločila, da ne bo popustila pritiskom terorističnih napadov. Prijateljska tekma na londonskem stadionu Wembley, kjer se bosta prav tako v torek pomerili Anglija in Francija, bo, so pri FFF sporočili že v soboto zvečer. "Angleški nogometni zvezi smo med pogovorom zagotovili, da ni tveganja, zato smo se odločili, da tekma bo," so sporočili iz francoske zveze.

Med terorističnimi napadi v bližini stadiona Stade de France, ko sta v petek zvečer igrali reprezentanci Francije in Nemčije, se je slišalo tri glasne eksplozije. Francoskega predsednika Francoisa Hollanda, ki si je ogledal tekmo, so nemudoma evakuirali, ekipi pa sta odigrali do konca. Veliko navijačev se je s tribun v strahu prebilo na zelenico, kjer so dlje časa čakali, da so varnostniki in policija zavarovali izhode.