pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Nekdo tukaj laže!" je Švarc Pipan udarila po Fajonovi, Katičevi in SD

Deli na:
"Nekdo tukaj laže!" je Švarc Pipan udarila po Fajonovi, Katičevi in SD

Tanja Fajon in Dominika Švarc Pipan v manj zoprnih časih. - Foto: Bobo

Nekdanja ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je odzvala na izjave Tanje Fajon za Delo in izrazila obžalovanje, da se že v prvem tednu dela njene ministrske naslednice Andreje Katič začenja »z zavajanjem, poskusi predrugačenja zgodbe in moje diskreditacije«.

Odhajajoča predsednica SD Tanja Fajon je namreč v Delovem podkastu dejala, da je nova ministrica za pravosodje Andreja Katič ob predaji poslov od predhodnice Dominike Švarc Pipan glede nakupa sporne stavbe na Litijski dobila en samcat stavek in nobenega dokumenta, niti povzetka ugotovitev »preiskave«, ki jo je opravila Švarc Pipanova.

»Ob primopredaji sva z ministrico v prisotnosti generalnega sekretarja ministrstva in strokovne sodelavke poslanske skupine SD (od danes vodja kabineta) vsaj dobrih 15 minut govorili o zadevi Litijska. Pri tem sem ji pojasnila vsa znana dejstva in sume nepravilnosti, ki sem jih zaznala sama (in ki jih potrjujejo tudi dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave, kot izhaja iz obrazložitve sodne odredbe o hišnih preiskavah),« je na facebooku zapisala Švarc Pipanova.

Katičevi je povedala, da je imela zanjo pripravljeno kopijo celotnega spisa zadeve Litijska vključno z drugo dostopno dokumentacijo in korespondencami, ter tudi poročilo, ki ga je predala predsedniku vlade, vendar je vso to dokumentacijo zasegel NPU ob hišni preiskavi dan poprej, »vključno z vsemi elektronskimi napravami, zaradi česar novih kopij neknjiženih dokumentov nisem mogla posredovati novi ministrici,« piše bivša ministrica.

»V upanju na bolj stabilno obdobje za ministrstvo štejem za slab začetek potrditev mojih osebnih občutkov, da bom po odhodu tarča poskusov diskreditacij in podtikanj,« še pravi Švarc Pipanova.