zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji šef TE Šoštanj Rotnik ovaden zaradi kraje dokumentov na Dursu

Deli na:
Nekdanji šef TE Šoštanj Rotnik ovaden zaradi kraje dokumentov na Dursu

Foto: Bobo

Celjski kriminalisti naj bi nekdanjega predsednika uprave Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika po neuradnih informacijah ovadili zaradi tatvine dokumentov, ki naj bi jih s svojo odvetnico ukradel med zaslišanjem na Davčni upravi RS (Durs), poroča Pop TV. Ukradel naj bi dokument, na katerem je prijavil 3,3 milijona evrov gotovine.

Rotnik je po poročanju televizije maja lani izpolnil obrazec na Dursu, iz katerega izhaja, da ima 3,3 milijona evrov gotovine v sefu NLB, čez mesec dni pa naj bi kriminalistom potrdil, da je izpolnil obrazec, ne pa tudi povedal, kje ima gotovino.

Rotnika so nato novembra lani povabili na Durs, kjer so mu sporočili, da ga bodo obdavčili za premoženje nepojasnjenega izvora. Med zaslišanjem je inšpektor zapustil pisarno, Rotnik oz. njegova odvetnica Varja Holec pa naj bi medtem ukradla omenjeni obrazec. Rotnika in odvetnico je sprva ovadil Durs, sedaj pa še kriminalisti, je še poročal Pop TV.

Ta teden so sicer že odmevale ovadbe zaradi kaznivih dejanj in nepravilnosti pri poslovanju Teš. Kot so ugotovili kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada, je tuji dobavitelj, šlo naj bi za Alstom, neupravičeno pridobil skoraj 285 premoženjske koristi.