vaga Dobra karma

Kronična potreba rojenih v znaku Tehtnice: da bi ...

damjan-murko, tiar, maja-murko Svet24.si

FOTO: Murku je pomembno, da živi normalno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

MasterChef Njena.si

Žan in Žiga ženskam pokazala, kako se speče ...

Slovenija

Nekdanji poslanec Andrej Lenarčič o svojem sinu, komisarju EU Janezu Lenarčiču

Deli na:
Nekdanji poslanec Andrej Lenarčič o svojem sinu, komisarju EU Janezu Lenarčiču

Janez Lenarčič, evropski komisar za krizno upravljanje. - Foto: Profimedia

Ob pogovoru z nekdanjim poslancem Andrejem Lenarčičem v njegovi hiši v Ljubljani, so se minule zgodbe iz njegovega življenja prepletale z zgodbami prednikov in s trpko usodo njegovega očeta ing. Vinka Lenarčiča, ter seveda z življenjskim in poklicnim uspehom sina Janeza Lenarčiča, lani imenovanega za evropskega komisarja za krizno upravljanje.

Andrej Lenarčič je o svojem sinu spregovoril kot velikem profesionalcu, ki je potem, ko bi moral dve leti propadati v kleti zunanjega ministrstva, dal raje odpoved. Povedal je, da je bil njegov sin najboljši študent prava od njene ustanovitve in kaj je o njem dejal Milan Kučan.

Oče je razkril, kdaj in kje se je sin začel učiti ruščine, ki mu je prišla prav v pogovorih z  Arabci in Rusi na stalni  misiji Slovenije pri Organizaciji Združenih narodov v New Yorku ter kasneje med vojno v Osetiji.


Andreju Lenarčiču je ostalo v spominu, ko je njegov sin v vladi Janeza Janše prevzel vodenje delovne skupine za slovensko predsedovanje Evropski uniji. Zdaj vse, kar počne sin, spremlja prek družabnih omrežij, iz medijev mu je znano, kako komisija pod sinovim vodstvom  skrbi za vzpostavitev pomoči prek zračnih mostov Somaliji, Kongu… Potožil je, da ga boli, ker je sin Janez  v krempljih ljudi, ki ga zmerjajo z nesposobnežem.

Lenarčič je povedal, kdaj sta se s sinom nazadnje srečala in na kakšen način mu je pomagal, ko je bil sin zadolžen za vodenje  predsedovanja Slovenije EU.
 


Izvedeli smo, kaj je Andrej  Lenarčič počel pred osamosvojitvijo in zakaj se je kot mlad fant znašel v kasarni Vranje na jugu Srbije, namenjeni političnim disidentom.

Brez zadržkov je razkril, kako je spoznal svojo življenjsko sopotnico Ivano in kako sta preživljala prosti čas skupaj s svojimi petimi sinovi.

Andrej Lenarčič je obudil trpko življenjsko izkušnjo diskreditacije v službi, do katere je prišlo potem, ko je bila o njen napisana »preverka.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...