peterka1 Svet24.si

Primož Peterka in njegovih dvanajst kitajskih ...

čas Dobra karma

Tedenski horoskop: vi boste določali svoj čas in...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. decembra

Reinhard Heydrich Svet24.si

Grob 'arhitekta holokavsta' odprt

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

dejan-krajnc Njena.si

Koliko je bila vredna irokeza Poskočnega Dejana?

ksenija sešel zadnje slovo Njena.si

'Ksenija hvala bogu ni več trpela, ni čutila ...

Slovenija

Janša o izbiri Lenarčiča: Dvojni strel v koleno za Šarca

Deli na:
Janša o izbiri Lenarčiča: Dvojni strel v koleno za Šarca

Janez Janša - Foto: Bobo

Predsednik SDS Janez Janša je danes na Twitterju odločitev premierja Marjana Šarca, da za komisarskega kandidata iz Slovenije predlaga veleposlanika pri EU Janeza Lenarčiča, označil za dvojni strel v koleno.

Lenarčič je po Janševi oceni sposoben tehnokrat z izkušnjami, ki bi jih Šarec potreboval doma ob vodenju EU, medtem ko je v uniji brez teže. "Poznate kak njegov predlog, idejo, zamisel? Vsaj članek na temo odprtih dilem?," je zapisal na Twitterju.

Janez Lenarčič je bil leta 2006 v času vlade premierja Janeza Janše imenovan na mesto državnega sekretarja za evropske zadeve in je bil vodja delovne skupine za pripravo slovenskega predsedovanja EU v prvi polovici leta 2008.

Pred tem je bil med drugim svetovalec premierja Janeza Drnovška, leta 2014 po vrnitvi iz Varšave, kjer je dva mandata vodil urad Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) za demokratične institucije in človekove pravice, pa je postal državni sekretar v kabinetu premierja Mira Cerarja. Leta 2016 je prevzel vodenje stalnega predstavništva Slovenije pri EU.

Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je v sredo dejala, da Šarec s predlaganjem Lenarčiča ambicije slovenske evropske politike postavlja na uradniško raven.

Premier Šarec je Lenarčiča za kandidata za evropskega komisarja predlagal v sredo, danes pa ga je vlada tudi potrdila. Proti so glasovali ministri iz vrst SD.

loading...
Loading...