slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

poroka-na-prvi-pogled, irena Njena.si

Poroka na prvi pogled: Irena razgalila surovo ...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov prodaja ogromno vilo z bazenom pri Mariboru: pred leti jo je kupil za 318.000 evrov (FOTO)

Deli na:
Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov prodaja ogromno vilo z bazenom pri Mariboru: pred leti jo je kupil za 318.000 evrov (FOTO)

Vila, ki jo v Malečniku prodaja nekdanji Janšev zaupnik Borut Petek. - Foto: Nepremicnine.net

Borut Petek, nekdanji tajnik in sekretar v vladah Janeza Janše, je nekoč veljal za »čudežnega dežka SDS«, a danes se menda raje kot s politiko ukvarja z nepremičninami. En donosen posel mu bo morda uspel na domačem Štajerskem, kjer v Malečniku pri Mariboru za 749.000 evrov prodaja nedokončano vilo. Še predlani jo je kupil za 318.000 evrov, potem ko se je prejšnji lastnik znašel v stečaju, je leta 2022 poročal portal Necenzurirano.

Vilo je začel že pred desetletjem graditi Tom Begovič, nekdanji solastnik propadlega bioplinskega imperija Keter Group, a je vmes zašel v hude finančne težave in na koncu za sabo pustil za 40 milijonov evrov dolgov do bank, je leta 2022 poročal portal Necenzurirano.

Begović je pred osebnim stečajem nedokončano vilo prepisal na soprogo, a je upnik sprožil izvršbo. Mariborsko sodišče je nekajkrat poskušalo prodati hišo po izklicni ceni 360.000 evrov, a brez uspeha. Ocenjena vrednost je sicer presegala 700.000 evrov, zato je 318.000 evrov, za kolikor jo je nazadnje kupil Petek, sijajna naložba.

Za nakup vile je najel posojilo pol milijona evrov, je poročalo Necenzurirano oktobra 2022 in ocenilo, da bi bilo treba za dokončanje vile investirati vsaj še enkrat toliko. A sodeč po fotografijah, objavljenih v oglasu na portalu Nepremicnine.net se Petek ni kaj prida ukvarjal z vilo, saj še vedno ni dokončana – pravzaprav je na novih fotografijah videti enaka kot pred slabima dvema letoma.

»Vila z bazenom, med vinogradi, s čudovitim panoramskim pogledom,« jo hvali oglas na Nepremicnine.net. Vila stoji v neposredni bližini mariborske vinske ceste v Malečniku in je v 3. gradbeni fazi, gradnja pa se je pričela že leta 2012. ). Stoji na zemljišču v velikosti 2677 m2 in v treh etažah (K+P+M) skupaj z zunanjimi površinami meri 834,55 m2.

Instalacije v objektu še niso izvedene, predvideni so priključki na električno, vodovodno in TK omrežje. Tudi ogrevanje in prezračevanje še ni izvedeno, predvidena je vgradnja toplotne črpalke. Izvedenih je tudi že 5 geosond globine 100m. »Nahaja se na koncu urejenega urejenega naselja, kjer obdan z urejenimi vinogradi ponuja obilico zasebnosti ter čudovit panoramski pogled na reko Dravo, Pohorje in Dravsko dolino,« jo še hvali oglas. Vilo za Petka prodaja podjetje Mondreal nepremičnine.

Foto: Nepremicnine.net - Taka naj bi bila vila, ko bo enkrat dograjena.

Borut Petek je sin znanega mariborskega podjetnika in Janševega prijatelja Stanislava Petka. Komaj 21-leten je mlajši Petek postal tajnik v kabinetu premierja Janeza Janše. Bil je njegov zaupnik, eden ključnih operativcev in v prvi Janševi vladi je celo bdel nad kadrovanjem v podjetjih v državni lasti. Februarja 2008 se je ujel v prisluhe Vegradovi gradbeni baronici Hildi Tovšak, ki so jo preiskovali kriminalisti. Iz politike se je menda umaknil po padcu druge Janševe vlade in se posvetil svetovanju in poslom, namesto v Sloveniji pa že leta večino časa preživi v ZDA.

Še vedno pa najde čas za kak nepremičninski posel v Sloveniji. Pred vilo v Malečniku si je omislil 148 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Brvarski stezi v središču Ljubljane, je še poročal portal Necenzurirano.