5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

patricija-harl, sara Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija in Sara z ...

kobe navijaci Ekipa24.si

Ko je legenda Barcelone kamen spotike na Japonskem...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Napadali so jo zaradi čevljev, se bodo Klakočar Zupančičeve lotili še zaradi tetovaže, piercinga, oblek? (FOTO)

Deli na:
Napadali so jo zaradi čevljev, se bodo Klakočar Zupančičeve lotili še zaradi tetovaže, piercinga, oblek? (FOTO)

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je sprejela predsednika Vrhovnega sodišča RS mag. Damijana Florjančiča. - Foto: DZ/Matija Sušnik

Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič v državnem zboru predal letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč za leto 2021. Klakočar Zupančičeva je ob tem poudarila pomen spoštovanja sodstva. Napovedala je tudi reševanje problematike neodzivanja na pozive sodišč.Klakočar Zupančičeva ob sprejemu poročila o učinkovitosti sodišč poudarila pomen spoštovanja sodstva

"Glede na to, da sama prihajam iz sodniških vrst, ga bom z zanimanjem prebrala," je po predaji poročila v izjavi za medije dejala predsednica DZ Klakočar Zupančič. Ob tem je sodni veji oblasti zaželela uspešno delo: "Verjamem, da bomo dobro sodelovali in drug drugemu omogočali dobre pogoje za delo, hkrati pa si pomagali pri morebitnih težavah".

DZ lahko po njenih besedah sodstvu pomaga tako, da ga posluša in spoštuje, s tem pa državljanom pokaže, kakšen pomen ima sodstvo v Sloveniji.

Ob pojavu nekaterih težav z vročanjem pozivov sodišč je napovedala, da bodo v DZ problematiko s sodno vejo oblasti gotovo naslovili in preučili, kako se je čimbolj učinkovito lotiti, da ne bo prihajalo do "nedvigovanja pošte in neodzivanja na pozive sodišč".


Predsednika sta se v pogovoru tudi strinjala, da je prav, da se predstavniki vseh treh vej oblasti redno sestajajo in dogovarjajo ter izmenjajo ideje in predloge.

Florjančič je ob predaji povedal, da so pričakovanja od nove vlade velika, tako kot so bila v preteklosti. Sodstvo in vlada morata po njegovih besedah sodelovati pri iskanju optimalnih rešitev za izboljšanje delovanja in večjo učinkovitost sodnega sistema.

Foto: DZ/Matija Sušnik - Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je pozdravila udeležence pohoda Čebelarske zveze Slovenije.

Slog, ki gre nekaterim v nos

Sprejem Florjančiča sicer ni bila edina današnja protokolarna obveznost nove predsednice DZ. Dopoldne je sprejela udeležence dobrodelnega pohoda Čebelarske zveze Slovenije in z njimi pozirala za skupinsko fotografijo.

Za današnje delo v DZ si je Klakočar Zupančičeva izbrala ne ravno formalno oblačilo, kar zanjo sicer ni prvič. Ker gre delu javnosti na živce očitno že z svojo pojavo, je pred tednom dni SDS s pomočjo svojega medijskega aparat neuspešno poskušala zakuhati afero zaradi njenih rdečih čevljev - se zdaj kaj podobnega obeta še zaradi njenih oblačil? Ali morda tetovaže na nogi in piercinga v nosu?