stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Največja vila v Sloveniji: kako je kralj zamaškov od albanskega magnata prevzel 2500 kvadratov velik dvorec v Radomljah

Deli na:
Največja vila v Sloveniji: kako je kralj zamaškov od albanskega magnata prevzel 2500 kvadratov velik dvorec v Radomljah

Nekdanja vila albanskega poslovneža velja za najprestižnejšo vilo v Sloveniji, ima tako notranji kot zunanji bazen. - Foto: Primož Lavre

Med vilami z novim lastnikom je nekdanja vila albanskega poslovneža Hetema Ramadanija v Radomljah, znana kot najdražja in največja v Sloveniji. Že pred leti jo je hotel kupiti Boštjan Šifrar iz Škofje Loke, lastnik in direktor svetovno uveljavljenega podjetja Sibo G za vlivanje plastičnih pokrovčkov in drugo embalažo, kjer se je zdaj presenetljivo zaposlila nekdanja predsednica Desusa Aleksandra Pivec.

Nakup vile je Šifrarju, ki mu pravijo tudi kralj zamaškov, po nekaj letih uspel, ob tem pa se je seveda v javnosti znova omenilo že skoraj pozabljeno ime poslovneža Ramadanija. Začela so se spraševanja o tem, zakaj se je poslovnež s slovesom kosovskega magnata sploh odločil za prodajo? Ali gre za finančno polomijo ali je prodaja zgolj povezana z njegovo izselitvijo iz Slovenije?

Iz dosedanjih medijskih objav je mogoče izvedeti, da je podjetje Hetema Ramadanija z registracijo v Sloveniji v preteklosti sodelovalo s hrvaško Ino. Sporni posel stoletja z nafto in plinom se je začel v času nekdanjega predsednika hrvaške vlade Iva Sanaderja. Trgovanje z nafto se je leta 2010 znašlo v preiskavah hrvaškega protikorupcijskega urada.

Foto: Mediaspeed - Albanski poslovnež Hetem Ramadani s svojo ženo, slavno albansko operno pevko Invo Mulo, po selitvi iz Slovenije živi v Dubaju.

Po ločitvi z ženo, s katero sta imela štiri otroke, ter prodaji okoli deset milijonov vredne vile, 19-metrske jahte in drugih nepremičnin, ki so najprej pristale v lasti podjetij v davčnih oazah, se je z novo ženo, slavno albansko operno pevko Invo Mulo preselil v Združene arabske emirate, v Dubaj.

Tu živita v več milijonov vredni vili na otoku Dubai Palm Jumeirah, kjer ima Ramadani prijavljeno stalno prebivališče. Neposredno in posredno naj bi imel Ramadani registrirana podjetja v Albaniji in na Kosovu, na Britanskih Deviških otokih, njegova naj bi bila podjetja v Liechtensteinu, Luksemburgu, Balizeju in Hongkongu.

Foto: Primož Lavre - Vila Ramadanija je postala last slovenskega podjetnika Boštjana Šifrarja, pri katerem se je pred kratkim zaposlila nekdanja predsednica Desusa Aleksandra Pivec.

Vila v Radomljah ima 2500 kvadratnih metrov. Ramadani jo je pred leti brez zadržkov razkazal novinarjem, ko je v njej še živel z družino. Vila je bila takrat opremljena s stilnim pohištvom, v njej so notranji in zunanji bazen, sprejemnica, dnevni prostori, pet spalnic in več kopalnic, klet, center dobrega počutja z džakuzijem, savna, telovadnica in garaža.

Po podatkih Gursa je stavba ocenjena na 1.023.053 evrov, lastnik pa je družba iz Irske.

Foto: Primož Lavre - Boštjan Šifrar, lastnik in direktor podjetja Sibo G za vlivanje plastičnih pokrovčkov in drugo embalažo