Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

dragic doncic Ekipa24.si

Uh, to pa bo spektakel! Gogi in Luka spet skupaj v...

lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Lovro našel ženine ...

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kurz že našel novo službo pri Trumpovem podporniku

Deli na:
Kurz že našel novo službo pri Trumpovem podporniku

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz - Foto: Profimedia

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz se bo v začetku prihodnjega leta zaposlil kot globalni strateg pri ameriškem investicijskem podjetju Thiel Capital. Lastnik podjetja Peter Thiel, ki je tudi med ustanovitelji platforme PayPal, velja za podpornika nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Kurz je za avstrijski časnik Kronen Zeitung po številnih ugibanjih o njegovi prihodnosti po izstopu iz politike zdaj vendarle potrdil, da se bo v prvem četrtletju prihodnjega leta zaposlil kot "globalni strateg" pri podjetju Thiel Capital. To ima sedež v Silicijevi dolini v Kaliforniji.

Ameriški investitor nemških korenin Thiel je po političnem prepričanju republikanec in velja za podpornika nekdanjega predsednika ZDA Trumpa. Finančno je podprl tudi njegovo predsedniško kampanjo.

Njegovo premoženje ocenjujejo na več milijard ameriških dolarjev. Med drugim je denar vložil v podjetje Facebook, je pa tudi med soustanovitelji plačilnega sistema PayPal in podjetja za analizo podatkov Palantir, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sebastian Kurz je po oktobrskem odstopu s položaja avstrijskega kanclerja v začetku meseca odstopil tudi z mesta vodje Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) ter sporočil, da se umika iz politike. Tedaj o svoji prihodnosti ni govoril, dejal je le, da se bo posvetil svojemu komaj rojenemu sinu.

Kurza sicer preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.

35-letnik je veljal za čudežnega dečka avstrijske politike. Bil je najmlajši kancler v avstrijski zgodovini, pred tem pa tudi najmlajši zunanji minister.