Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleksandra Pivec se je vselila v luksuzno stanovanje pri ljubljanskem BTC: a kdo ga je kupil?

Deli na:
Aleksandra Pivec se je vselila v luksuzno stanovanje pri ljubljanskem BTC: a kdo ga je kupil?

Aleksandra Pivec - Foto: Bobo

Nekdanja kmetijska ministrica in aktualna predsednica strank Naša Dežela Aleksandra Pivec se je lani vselila v luksuzno stanovanje pri ljubljanskem BTC, ni pa jasno, kdo je lastnik stanovanja, poroča portal Necenzurirano.

Pivčeva uradno ni lastnica nobene nepremičnine, imela naj ne bo nobenega večjega premoženja, živi pa v vrhnjem stanovanju novozgrajene Vile Šmartinka pri ljubljanskem BTC. 82 kvadratnih metrov veliko stanovanje je bilo prodano za smešno nizko ceno za lokacijo (Ljubljana, novogradnja) – le 144.000 naj bi zanj odštel kupec, kar je za prestolnico neverjetno nizkih 1760 evrov na kvadratni meter ali pol nižje od tržne cene, piše Necenzurirano. Gre za po ceni za kvadratni meter daleč najcenejše stanovanje v zgradbi.

Kdo je kupil stanovanje, v katerem živi Aleksandra Pivec

Skupaj s Pivčevo v stanovanju živi tudi njena družina, ne pa tudi bivši mož Tomaž Pivec. Nekdanji uslužbenec policijske uprave v Murski Soboti je od junija lani zaposlen na generalni policijski upravi v Ljubljani, kjer je dobil službeno stanovanje MNZ v Vili Šmartinka – isti zgradbi kot njegova bivša soproga. Ministrstvo je 55 kvadratnih metrov veliko stanovanje kupilo v istem obdobju kot neznani kupec stanovanja, v katerem živi Aleksandra Pivec. Stanovanja naj bi sicer prednostno dobili policisti s štiri- ali petčanskimi družinami, izpostavlja Necenzurirano, a Tomaž Pivec v njem živi sam.

Foto: Schoeck - Vila Šmartinka v Ljubljani - v stanovanju na vrhu živi Aleksandra Pivec.

Vilo Šmartinka je zgradilo podjetje GP Drava, katerega lastnik in direktor Sašo Kovačec je soprog Patricije Kovačec, mestne svetnice iz Ptuja, sicer domačega mesta Pivčeve. Soproga je bila tudi direktorica Projekta Šmartinka, v novozgrajeni vili pa je skoraj polovico stanovanj kupila država. Pogodbe za nakup so bile podpisane marca in aprila 2020, ko je bila Pivčeva kmetijska ministrica, objekt pa se je tedaj še vedno gradil.

Pri portalu so Pivčevo vprašali, kdo je lastnik njenega stanovanja, a jim tega ni želela razkriti. Necenzurirano izpostavlja, da predsednica Naše dežele kljub temu, da nima vidnega premoženja, vodi tudi opazno in nikakor ne poceni volilno kampanjo. Pogodba za nakup stanovanja v Vili Šmartinka je bila podpisana 22. marca 2021, le dva dni po ustanovnem kongresu stranke Naša dežela. Pivčeva ima sicer stalno prebivališče še vedno prijavljeno na Ptuju, opozarja Necenzurirano.

Foto: Necenzurirano.si - Poštni nabiralnik Aleksandre Pivec