mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

blaz1 Njena.si

Tako je ime sinu Blaža Švaba

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Slovenija

Najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh praznovala 100 let

Deli na:
Najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh praznovala 100 let

Foto: Salonit Anhovo

»S pogumnimi investicijami lahko zagotovimo, da bodo tudi naši nasledniki živeli v tako krasnem svetu in razvijali svoje potenciale,« zatrdi član uprave Dejan Zwitter ob virtualnem praznovanju 100. obletnice delovanja cementarne Salonit Anhovo. Ne samo, da je Salonit Anhovo najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh, ampak se po okoljskih kriterijih kot po učinkovitosti kosa z najboljšimi cementarnami po Evropi.

Predsednik uprave Julijan Fortunat je ob tej slavnostni priložnosti poudaril, da so v družbi v preteklih 100. letih delali velike korake, v prihodnosti pa načrtujejo še večje. Eni izmed teh korakov predstavljajo uvajanje že ustaljenih inovativnih pristopov, dolgoročno pa stremijo k novim tehnologijam in krožnemu gospodarstvu. S prevzemanjem vloge inovatorja bo cementarna Salonit Anhovo s pilotnimi projekti sčasoma trgu predstavila nove industrijske in tudi gospodinjske rešitve. Predsednik uprave Julijan Fortunat ob tem zatrjuje, da so zaposleni ključ vseh rešitev, ki so potrebni za uspešno poslovanje: »Takega zadovoljstva, kot ga občutim v tem podjetju, še nisem doživel. Pomen podjetja za bližnjo okolico in državo presega to, kar sem si predstavljal, ko sem stopal v čevlje predsednika uprave,« še dodaja.

V 100 letih delovanja cementarne je prišlo tudi do kriznih obdobij, vendar v vsaki krizi je tudi priložnost, zato v Salonitu Anhovo udejanjajo morebitne razvojne priložnosti, ko jih zaznajo. Tako do leta 2025 načrtujejo izvedbo inovativnih rešitev, ki bodo vodile do kar 15-odstotnega znižanja ogljičnega odtisa. Rešitve bodo omogočile tudi znižanje ostalih parametrov, recimo več kot prepolovitev trenutnih emisij NOx. Dr. Tomaž Vuk ob tem poudarja: »V zadnjih desetletjih smo zgradili dobro osnovo. Čaka nas pot v brezogljično proizvodnjo cementa in naredili bomo vse, da bomo še bolj uspešni kot smo bili do sedaj.«Naslednjih 100 let bo cementarno popeljalo po poti, ki bo obdana z inovativnimi pristopi in rešitvami, povezanostjo z lokalnimi skupnostmi kot z zaposlenimi, ki so prvi v vrsti zaslužni za razvoj in uspeh. To bo družbi iz Srednje Soške doline pomagalo zapisati zgodbo, s katero bodo Sloveniji pomagali postati prva država v Evropski uniji, ki ji lahko uspe razogljičenje cementne industrije – ter si s tem zapečatili sloves na samo v Sloveniji, ampak tudi širom sveta.

Virtualno praznovanje 100. obletnice delovanja si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Loading...