kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Salonit Anhovo sodeloval pri svetovni čistilni akciji

Deli na:
Salonit Anhovo sodeloval pri svetovni čistilni akciji

Foto: Salonit Anhovo

Ekipa sodelavcev Salonita Anhovo se je v petek, 18. 9., pridružila globalnemu pozivu 'Očistimo svet 2020'. V občini Kanal ob Soči so skupaj očistili obrežje reke Soče in okolico cementarne.

Očistimo svet 2020 – World Cleanup Day je globalna čistilna akcija, ki poteka po celem svetu 19. septembra. Številnim prostovoljcem po svetu, ki sodelujejo v akciji, so se pridružili tudi zaposleni v anhovski cementarni. Zaradi trenutne epidemiološke slike so se na poziv v Salonitu Anhovo odzvali en dan prej in z zmanjševanjem socialnih stikov prispevali svoj delež k omejevanju širjenja virusa Covid19. Vsi sodelujoči so bili ustrezno zaščiteni z zaščitno opremo in pri tem upoštevali varnostno razdaljo.

»Skrb za okolje mora biti z nami prav vsak trenutek, posebej nas to opominjajo tudi čistilne akcije. V Salonitu Anhovo se z razvojno ekipo in drugimi oddelki vsak dan aktivno ukvarjamo s tem, kako lahko še znižamo svoj okoljski odtis,'' je povedal Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo.

V zadnjih treh letih so v Salonitu Anhovo izvajali obsežno odstranjevanje starih objektov in urejanje območja stare opuščene cementarne Polje. Skupna površina stare cementarne obsega okoli 30.000 kvadratnih metrov, odstranjen je bil tudi najvišji objekt - dimnik stare peči. Za projekt je podjetje namenilo okrog 2 milijona evrov.