Revija Reporter
Slovenija

Salonit Anhovo zagotovil javno razsvetljavo v Desklah

M. K.

20. maj. 2020 7:23 Osveženo: 7:28 / 20. 5. 2020

Deli na:

V Salonitu Anhovo so za ureditev javne razsvetljave v Desklah namenili 20.000 EUR.

KS Anhovo

Iz občine Kanal ob Soči prihaja pozitivna novica o ponovno vzpostavljeni javni razsvetljavi. V naselju Deskle, kjer javna razsvetljava vrsto let ni delovala, so krajanke in krajani združili moči s cementarno Salonit Anhovo.

»Vrsto let smo bili v tem delu krajevne skupnosti brez javne razsvetljave. Krajani smo se organizirali in se soglasno dogovorili, kakšne ureditve si želimo. Zemljišče je v lasti Salonita Anhovo, poleg tega tudi sami nismo imeli dovolj sredstev, da bi financirali to ureditev. Veseli nas, da se je Salonit Anhovo odzval tako pozitivno, nas pri tem podprl in tudi uredil točno tako rešitev, kot smo si jo želeli«, je povedal predsednik Krajevne skupnosti Anhovo Deskle Jože Valentinčič.  

Predsednik uprave Salonita Anhovo Julijan Fortunat je dodal, da »podjetje z veseljem podpira projekte, ki prispevajo h kakovosti bivanja v lokalni skupnosti – pomembno je, da kot dober sosed podpremo dobre ideje krajevnih skupnosti«.

V Salonitu Anhovo so za ureditev javne razsvetljave namenili 20.000 EUR. Očistili so traso, vzpostavili pogoje za ponoven prižig razsvetljave in stara svetilna sredstva zamenjali z novimi modernimi LED sijalkami, kar je po besedah Jože Valentinčiča pomemben prispevek k višji varnosti krajanov.