Revija Reporter
Slovenija

Božičnica tudi zaposlene v cementarni

Reporter

22. dec. 2020 16:09 Osveženo: 16:10 / 22. 12. 2020

Deli na:

Julijan Fortunat

Bobo

Kljub pandemiji, ki trese slovensko gospodarstvo, bodo zaposleni v največji slovenski cementarni, Salonitu Anhovo, tudi letos prejeli božičnico, ki bo celo višja od lanske.

"Največje bogastvo Salonita Anhovo so naši zaposleni," pravi Julijan Fortunat, predsednik uprave Salonita Anhovo. "Samo strokovnosti, organiziranosti in požrtvovalnosti naših zaposlenih se lahko zahvalimo, da so s svojim delom zagotavljali stalen dotok cementa na številna gradbišča v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Gradbeništvo je zaradi svojih multiplikativnih učinkov bistven del ohranjanja pogona gospodarstva, brez cementa pa modernega gradbeništva ni. Zato je prav, da odlično delo naših zaposlenih nagradimo tudi finančno. Vsi naši zaposleni bodo dobili božičnico v višini 1.400 evrov."

V Salonitu, ki spada med najmodernejše evropske cementarne kljub krizi, ki jo povzroča virus Covid-19, zaključujejo uspešno poslovno leto. S prilagoditvami delovnega procesa in ukrepi proti širjenju koronavirusa so uspeli zagotoviti varne delovne pogoje za vse ter ohraniti proizvodnjo v teku.  Nadzorni svet je na predlog uprave potrdil izplačilo božičnice v znesku 1.400 evrov bruto vsem 358 zaposlenim v skupini, ki jo poleg družbe Salonit Anhovo sestavljajo še Salinvest, Inde Salonit Anhovo, Salonit Anhovo Kamnolomi in Rokava.