Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na Trgu republike danes prireditev Ponosni na Slovenijo

Deli na:
Na Trgu republike danes prireditev Ponosni na Slovenijo

Foto: Bobo

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) ob 25. obletnici demokratičnih sprememb in ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite na Trgu republike v Ljubljani pripravlja slovesnost, na kateri bosta med drugim spregovorila predsednik prve demokratično izvoljene slovenske vlade Lojze Peterle in takratni obrambni minister Janez Janša.

Za kulturni program bodo poskrbeli Tone Kuntner, Igor Pirkovič in vokalni solist Rudi Šantl, nastopila pa bo tudi Godba Dobrepolje.

Še pred prireditvijo bodo predstavniki VSO v prostorih Slovenskega svetovnega kongresa podpisali listino o sodelovanju z nekaterimi hrvaškimi veteranskimi organizacijami. Podpisu bo sledila okrogla miza na temo razorožitve in osamosvojitvene vojne, na kateri bosta poleg hrvaških predstavnikov sodelovala tudi Janša in prvi poveljnik Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) Anton Krkovič.

V letošnjem letu namreč mineva 25 let od prvih demokratičnih volitev, imenovanja prve slovenske demokratično izvoljene vlade ter začetkov organiziranja Manevrske strukture narodne zaščite, ki je nastala kot upor zoper zahtevo JLA, da ji Teritorialna obramba preda orožje. Decembra letos bo minilo tudi 25 let od plebiscita, na katerem smo se Slovenci odločili za samostojno državo.