pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na ministrstvu za celovit pristop k reševanju kadrovske problematike UKC Ljubljana

Deli na:
Na ministrstvu za celovit pristop k reševanju kadrovske problematike UKC Ljubljana

Foto: Bobo

Na ministrstvu za zdravje zagotavljajo, da razumejo trenutno kadrovsko problematiko v UKC Ljubljana, na katero so danes opozorili v sindikatu delavcev v zdravstveni negi. Zavzemajo se za celovit pristop k reševanju problematike, zato se bo ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v kratkem sestala z vodstvom UKC, so sporočili z ministrstva.

V sindikatu delavcev v zdravstveni negi so danes opozorili, da zaposleni v zdravstveni negi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana v povprečju opravijo po 200 ali 220 ur na mesec namesto rednih 174. Če bi ne bilo tako, bi se po besedah predsednice hišnega sindikata Saše Kolar v sedanjih razmerah sistem sesul. Ob tem je Kolarjeva pozvala k plačevanju vseh nadur.

Predsednica sindikata delavcev v zdravstveni negi Jelka Mlakar pa je med drugim postregla z izračuni, po katerih v vseh bolnišnicah samo za obravnavo hospitaliziranih bolnikov manjka 21 odstotkov ljudi. Ministrico so v sindikatu pozvali k pogovoru, v nasprotnem primeru pa napovedujejo protestne shode.

Na ministrstvu so v odzivu zapisali, da se bo ministrica v kratkem sestala z vodstvom UKC. Obenem pa so izpostavili, da se je v letih 2011 do 2014 število zaposlenih na tem področju povečalo za več kot 100. "V obdobju začasnega večjega priliva bolnikov so potrebne prilagoditve organizacije dela v bolnišnicah in morebitne prerazporeditve med posameznimi klinikami," so še zapisali na ministrstvu.