ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Moški šel na Triglav in izginil

Deli na:
Moški šel na Triglav in izginil

Uroš Šunta - Foto: PU Novo mesto

Svojci pogrešajo Uroša Šunto iz Boštanja, ki je v nedeljo odšel peš na Triglav. Policija je v ponedeljek sprožila iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti, gorski reševalci in vodniki psov, a pogrešanega doslej niso našli. Policija prosi tiste, ki bi ga morda videli ali o njegovem izginotju kaj vedeli, da jim posredujejo informacije.

Policija je takoj po prejemu obvestila, da je Šunta pogrešan, zagnala aktivnosti za njegovo izsleditev. Glede na doslej zbrane informacije se je pogrešani v nedeljo zjutraj z osebnim avtomobilom odpeljal v dolino Vrat, od tam pa peš odšel na Triglav. Okoli 14. ure naj bi se s Kredarice odpravil nazaj v smeri Vrat.

Iskalna akcija na območju Vrat je potekala že v ponedeljek, v njej so sodelovali gorenjski policisti, gorski reševalci in vodniki psov, vendar pogrešanega niso našli. Aktivnosti za iskanje pogrešanega se nadaljujejo, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Policija prosi vsakogar, ki bi pogrešanega morda videl ali karkoli vedel o njegovem izginotju, da o tem obvesti policiste na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Šunta je visok okoli 175 centimetrov in ima temne skodrane lase. Oblečen naj bi bil v temne hlače in temno jakno, uporabljal naj bi modro zaščitno čelado in nosil temen nahrbtnik, so še navedli na policiji.