Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mladi forum proti Zares: Golobič, opravljaj svoje delo ali pa odstopi

Deli na:

Imenovanje novih nadzornikov HSE in Pošte Slovenije mimo uveljavljenih standardov je za Mladi forum SD popolnoma nesprejemljivo. Na načelni ravni zato v forumu podpirajo interpelacijo gospodarske ministrice Darje Radić, obenem pa pozivajo prvaka Zares, naj energijo posveti vodenju ministrstva ali pa naj odstopi.

Imenovanje novih nadzornikov HSE in Pošte Slovenije mimo uveljavljenih standardov je za Mladi forum SD popolnoma nesprejemljivo. Na načelni ravni zato v forumu podpirajo interpelacijo gospodarske ministrice Darje Radić, obenem pa pozivajo prvaka Zares, naj energijo posveti vodenju ministrstva ali pa naj odstopi.

Mladi forum je presenečen nad odločitvijo vlade, da mimo pravil, ki si jih je postavila sama, razreši nadzorni svet Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) in Pošte Slovenije. Kot je na današnji novinarski konferenci Mladega foruma v Ljubljani poudaril njegov predsednik Marko Kastelic, je odločitev toliko bolj presenetljiva, ker so v nadzornih svetih do sedaj sedeli člani, ki jim vlada ni očitala bistvenih napak.

Mladi forum predsednika vlade Boruta Pahorja opozarja, da je za svoje delo odgovoren državljanom in ne "parcialnim politikantskim interesom stranke Zares". Izpostavili so, da je premier pred izvolitvijo obljubljal drugačno kadrovsko politiko. Obenem pozivajo Pahorja, da prevzame vodenje vlado trdno v svoje roke. Prepričani so, da je lahko le socialdemokratska vlada ob spoštovanju danih zavez garant, da bomo iz krize izšli vsi zmagovalci, ne le stranka Zares in nosilci politikantskih interesov in tajkunskega kapitala.

"Z imenovanjem nove ministrice za gospodarstvo Darje Radić je nova kadrovska politika slaba in zato menimo, da bi morala ministrica nositi posledice za te napačne kadrovske odločitve," je izpostavil Kastelic in opozoril, da je treba odgovorno pristopiti k upravljanju slovenskega gospodarstva.


"Nujno bi bilo, da vsak, ki naredi napake, jih odpravi, če pa jih še naprej zagovarja, pa je morda tudi čas, da se zgodi zamenjava," je dodal Kastelic, ki bo na to opozoril tudi predsedstvo stranke SD. "Na načelni ravni se vsekakor strinjamo s tem, da bi se interpelacija Radićeve morala zgoditi, če ne drugače, da se položi karte na mizo in da potem vidimo, kako naprej," je prepričan Kastelic.

Mladi forum tudi poziva prvaka Zares in ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča, naj nameni vso svojo energije v reševanje svojega ministrskega področja. "Še vedno se soočamo s problemom bolonjske reforme, doktorskega študija, vemo, da predlogi, ki jih je dal Golobič niso v pravo smer. Če bi se ukvarjal več s svoji resorjem, bi imeli v Sloveniji projekte, ki bi bili visoko tehnološko zastavljeni in bi pomagali državi pri izhodu iz krize," je opozoril Kastelic.

Člani Mladega foruma priporočajo Golobiču, naj se ukvarja s svojim resorjem in naj se "ne ukvarja z menjavo posameznih direktorjev v podjetjih". "Če ima še namen voditi politiko na način kot do sedaj, mu predlagamo, da odstopi," je dejal Kastelic.