severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Slovenija

Mitu Trefaltu viktor za življensko delo, največ kipcev nacionalki

Deli na:

V Cankarjevem domu so razglasili dobitnike viktorjev za najvidnejše slovenske medijske dosežke v letu 2011. Nagrado za življenjsko delo je dobil dolgoletni sodelavec RTV Slovenija Mito Trefalt za prispevek k razvoju rekreativnega in zabavnega TV programa, za posebne dosežke pa ekipa Centra urbane kulture Kino Šiška.

Trefaltu se je treba zahvaliti za odlično kondicijo in desetletja dobrega počutja, se je glasila utemeljitev. Konec 70. let je z Brazdami vzdržljivosti zasnoval pionirsko športno-rekreativno akcijo, s katero je z domačih zof v naravo popeljal vso državo. Kmalu zatem je začel pisati scenarije za razvedrilne oddaje in se med zlata imena malih ekranov še enkrat vpisal kot avtor in voditelj Naših srečanj, Kolesa sreče ter rekordno gledane Košnikove gostilne.

Njegovo tretje veliko televizijsko obdobje je bil začetek 90. let, ko je prevzel vodenje razvedrila na TV Slovenija. Ob navajanju na nov družbeni sistem in odpiranju medijskega trga je potrojil obseg zabavnega programa ter uvedel množico novih oddaj. Tudi po odhodu v pokoj ostaja družbeno aktiven, predvsem na področju dobrodelnosti in skrbi za socialno šibkejše.

Ekipa Centra urbane kulture Kino Šiška je nagrado za posebne dosežke dobila za "kontinuirano vzpodbujanje izbruhov ustvarjalne energije in bogatitev kulturnega življenja v prestolnici in širše". Šišenski kolektiv je uspel predefinirati medijski prostor in ga odpreti številnim kulturnim praksam, Ljubljano pa postavil na evropski urbani zemljevid.

Strokovnega viktorja za voditelja zabavne TV oddaje je dobil Klemen Slakonja, ki se je zahvalil v slogu svojega vodenja oddaje Misija Evrovizija - petjem in plesom. Z omenjeno oddajo je TV Slovenija po nekaj letih spet dobila strokovnega viktorja za zabavno oddajo, njen voditelj pa še viktorja popularnosti za televizijsko osebnost.

Nagrada za najboljšega voditelja informativne TV oddaje je šla v roke Igorju E. Bergantu, voditelju Odmevov, ki je prejela viktorja v kategoriji informativna TV oddaja. Za najboljšo dokumentarno TV oddajo pa so člani Akademije Viktor, ki izbirajo dobitnike strokovnih viktorjev, prepoznali oddajo Aleksandrinke.



Najboljša otroška in mladinska TV oddaja je postala oddaja Male sive celice, kipca za igrano TV oddajo ali TV film je prejela oddaja Na terapiji, za obetavno medijsko osebnost pa novinarka oddaj o kulturi na TVS Polona Balantič.

Javnost je z viktorjem popularnosti poleg Slakonje nagradila še TV oddajo 24ur, Denisa Avdiča kot najboljšo radijsko osebnost in Val 202 kot najboljšo radijsko postajo. Viktorja popularnosti sta dobili tudi Tanja Žagar v kategoriji glasbenih izvajalcev in 24ur.com v kategoriji spletnih strani.

"Praznik medijskih dosežkov" je uvedel igralec Boris Kobal, ki je obljubil, da se ne bodo dotikali politike, pač pa raje spomnili na to, kako uspešni smo Slovenci v svetu. Pri tem je navedel vrsto imen, od športnikov, podjetnikov do kulturnikov.

Kljub temu brez prvega ni šlo. Satira na račun slovenske stvarnosti - lanske volitve, t.i. shod trenirkarjev, homoseksualnost in družinski zakonik, združevanje ministrstev, ponarejeno spričevalo, vse bolj popularno kuhanje pred TV zasloni - je vela skozi vso prireditev. Ostali voditelji in podeljevalci nagrad so bili Gojmir Lešnjak - Gojc, Slon in Sadež, Vid Valič, Lado Bizovičar, Nataša Tič Ralijan v podobi Ane Lize, Jonas Žnidaršič in Zoran Predin. Viktorja za življenjsko delo je podelil lanski dobitnik te nagrade Janez Hočevar - Rifle.

Z glasbenimi točkami so program popestrili skupina Tabu z Andrejem Šifrerjem, Zoran Predin ter Siddharta z Laro Baruca. Modrijani pa so se z Janom Plestenjakom spomnili Lojzeta Slaka z izvedbo njegove "klasike" V dolini tihi.