Revija Reporter
Slovenija

Ministra naj bi Janši grozila z odstopom: bo odšel Poklukar ali Počivalšek?

Reporter
3 4.335

4. nov. 2021 11:13 Osveženo: 12:01 / 04. 11. 2021

Deli na:

Janez Poklukar in Zdravko Počivalšek.

Bobo

Epidemiološke razmere se v Sloveniji vztrajno slabšajo, glede vprašanja vnovičnega zapiranja države pa si menda niso enotni niti ministri aktualne vlade. Kot je poročal portal Necenzurirano utegne zaradi tega že danes priti do večjih političnih pretresov v vladi.

Po poročanju portala Necenzurirano naj bi minister za zdravje Janez Poklukar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek grozila z odstopom v primeru nezaprtja oziroma zaprtja države.

Minister za zdravje Janez Poklukar naj bi tako na današnji seji postavil ultimat, s katerim naj bi zahteval desetdnevno popolno zaprtje javnega življenja. Minister, ki je še v ponedeljek temu predlogu nasprotoval, naj bi si sedaj premislil, ker naj bi spoznal, da je epidemija dokončno ušla nadzoru.

Toda Poklukarjevemu ultimatu naj bi se že uprl minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Kot še poroča Necenzurirano, naj bi ob tem zagrozil, da bo v primeru vnovičnega popolnega zaprtja sam odstopil iz vlade, skupaj z njim pa bi koalicijo zapustila tudi SMC, ki ji predseduje.