1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Padle maske državotvornosti #kolumna

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša vprašal Peterleta, če bo Golob igral orglice na jutrišnjem srečanju ministrov njegove osamosvojitvene vlade

Deli na:
Janša vprašal Peterleta, če bo Golob igral orglice na jutrišnjem srečanju ministrov njegove osamosvojitvene vlade

Peterletova ministrska ekipa se bo spet zbrala jutri ob 13.30 v Šentjerneju. Na sliki predsednik osamosvojitvene vlade v družbi Toneta Krkoviča in Janeza Janše. - Foto: Primož Lavre

Prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle kot vsako leto tudi letos tradicionalno organizira srečanje ministrov svoje vlade, prve slovenske demokratično izvoljene vlade, ki izvedlo tudi osamosvojitev Slovenije.

Tako se bo njegova ministrska ekipa zbrala jutri ob 13.30 v Šentjerneju. Kot nam je povedal prvi slovenski premier, na srečanje vsako leto pride kakšen manj. Od njegovih 27 ministrov, je še živih 17. »Vsaj deset ali enajst se nas bo dobilo,« je dejal Peterle.

Vabilo je poslal tudi aktualnemu premierju Janezu Janši, ki je bil v njegovi vladi obrambni minister, vendar vabila ni potrdil. »Mislim, da ga ne bo. Zanimalo ga je, če bo Golob kakšno zaigral na orglice, ampak on ima boljši inštrument, ker ima orgle,« se je pošalil Peterle.

Ob tem nam je namignil, da bo zanimiva tudi razprava ob 19. uri zvečer v kulturnem centru v Šentjerneju, kjer bo gost skupaj z brigadnim generalom Tonetom Krkovičem in prvim predsednikom državnega sveta Tonetom Hrovatom.

Tam naj bi tudi odgovoril na današnje zapise na opravljivem portalu, kjer so ga obtožili, da je on Krkoviču uredil službo pri Golobu. Glede na pripombo o orglicah, je več kot jasno, kdo je prišepetovalec omenjenega portala.

Jutri bo sicer tudi ustanovna seja novega sklica državnega zbora, kamor je bil izvoljen tudi odhajajoči premier Janez Janša, ki bo v prihodnje spet opozicijski poslanec. To je tudi najbrž razlog, zakaj ga na srečanje Peterletove vlade ne bo.

Foto: Bobo - Srečanje članov prve demokratično izvoljene vlade na Brdu pri Kranju leta 2005.