marijana, roberto, bojan krstić Svet24.si

Divjanje krivo za smrt Bojana, Marijane in njunega...

dart Svet24.si

Jutri zgodaj zjutraj se bo zgodil armagedon

20170330-00770088 Necenzurirano

Zakaj je morala čez noč oditi direktorica ...

kmetic pirc musar fb Reporter.si

Kaj se je predsedniška kandidatka Nataša Pirc ...

Šeško Ekipa24.si

Saj ne boste verjeli! Slovenci pristali na ...

andrej-novak Njena.si

Kaj se je zgodilo s prvim zmagovalcem šova Big ...

ilka stuhec Ekipa24.si

Groza, kriki strahu in... užitka! Kaj je naredila...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša vprašal Peterleta, če bo Golob igral orglice na jutrišnjem srečanju ministrov njegove osamosvojitvene vlade

Deli na:
Janša vprašal Peterleta, če bo Golob igral orglice na jutrišnjem srečanju ministrov njegove osamosvojitvene vlade

Peterletova ministrska ekipa se bo spet zbrala jutri ob 13.30 v Šentjerneju. Na sliki predsednik osamosvojitvene vlade v družbi Toneta Krkoviča in Janeza Janše. - Foto: Primož Lavre

Prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle kot vsako leto tudi letos tradicionalno organizira srečanje ministrov svoje vlade, prve slovenske demokratično izvoljene vlade, ki izvedlo tudi osamosvojitev Slovenije.

Tako se bo njegova ministrska ekipa zbrala jutri ob 13.30 v Šentjerneju. Kot nam je povedal prvi slovenski premier, na srečanje vsako leto pride kakšen manj. Od njegovih 27 ministrov, je še živih 17. »Vsaj deset ali enajst se nas bo dobilo,« je dejal Peterle.

Vabilo je poslal tudi aktualnemu premierju Janezu Janši, ki je bil v njegovi vladi obrambni minister, vendar vabila ni potrdil. »Mislim, da ga ne bo. Zanimalo ga je, če bo Golob kakšno zaigral na orglice, ampak on ima boljši inštrument, ker ima orgle,« se je pošalil Peterle.

Ob tem nam je namignil, da bo zanimiva tudi razprava ob 19. uri zvečer v kulturnem centru v Šentjerneju, kjer bo gost skupaj z brigadnim generalom Tonetom Krkovičem in prvim predsednikom državnega sveta Tonetom Hrovatom.

Tam naj bi tudi odgovoril na današnje zapise na opravljivem portalu, kjer so ga obtožili, da je on Krkoviču uredil službo pri Golobu. Glede na pripombo o orglicah, je več kot jasno, kdo je prišepetovalec omenjenega portala.

Jutri bo sicer tudi ustanovna seja novega sklica državnega zbora, kamor je bil izvoljen tudi odhajajoči premier Janez Janša, ki bo v prihodnje spet opozicijski poslanec. To je tudi najbrž razlog, zakaj ga na srečanje Peterletove vlade ne bo.

Foto: Bobo - Srečanje članov prve demokratično izvoljene vlade na Brdu pri Kranju leta 2005.