sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

MasterChef_sodniki Njena.si

MasterChef se na male ekrane vrača prej, kot smo ...

Elçin Afacan Njena.si

Ko potrka Ljubezen: Melek odsotna, ker je zbolela ...

Slovenija

Minister v krempljih epidemije: Janez Poklukar naj bi v red spravil zdravstvo

Deli na:
Minister v krempljih epidemije: Janez Poklukar naj bi v red spravil zdravstvo

Janez Poklukar - Foto: Bobo

Že dolgo se ni slišalo toliko hvale o katerem kandidatu za ministra kot o Janezu Poklukarju, direktorju UKC Ljubljana, kjer se je proslavil z uspešnim vodenjem med epidemijo. Zanj so našli prijazne besede tudi opozicijski poslanci, med njimi Alenka Bratušek iz SAB, ki je dejala, kako izjemno ga ceni.

Biografija Janeza Poklukarja velja za brezhibno. Javnost je lahko zanj izvedela med njegovim uspešnim vodenjem Splošne bolnišnice Jesenice kot tudi v zadnjem letu in pol, odkar vodi Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Zakaj se je odločil za kandidaturo in kdo ga je podpiral, ko je moral ugrizniti v prvo kislo jabolko ob gradnji novega urgentnega centra Splošne bolnišnice Jesenice? Po čem je slovel v tamkajšnji bolnišnici?


Kdaj je izvedel za urgenco in reševanje in kaj je odvrnil na vprašanje, ali je morda v sorodu z Boštjanom Poklukarjem, nekdanjim notranjim ministrom v vladi Marjana Šarca? Zakaj je postal dejaven v Tekaškem smučarskem klubu Bled in kje vse je aktiven v občini Gorje? Kako skupaj z ženo Bernardo in njunimi petimi otroki preživlja posebne praznične dni?

V domačih Gorjah znajo o njegovi družini povedati le najboljše in Janez Poklukar je zanje več kot primeren kandidat za novega ministra za zdravje. A kakšno oceno sta mu dala nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar in zdravnik Blaž Mrevlje, ki velja za ostrega kritika zdravstvenega sistema? Za mnenje smo vprašali tudi Boruta Miklavčiča, prav tako zdravstvenega ministra v Pahorjevi vladi, ter poslanca in predsednika SMŠ Marjana Šarca, ki je bil skupaj z nekdanjim zdravstvenim ministrom Alešem Šabedrom zaslužen, da je Janez Poklukar dobil priložnost za vodenje osrednje slovenske bolnišnice.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...