Revija Reporter
Slovenija

Neuradno: že 15. septembra lahko spet pričakujemo lockdown!

Igor Kršinar
13 10.505

25. avg. 2021 15:24 Osveženo: 15:26 / 25. 8. 2021

Deli na:

Policijska ura v Ljubljani.

Bobo

Po neuradnih informacijah, ki krožijo v politiki, naj bi vlada načrtovala, da bi 15. septembra spet zaprla nekatere dejavnosti, med njimi šole, gostilne, frizerske in kozmetične salone ter druge storitvene dejavnosti. Prav tako naj bi zaprli tudi mejo s sosednjimi državami.

Informacije seveda ni mogoče uradno preveriti, zato tudi ne vemo, ali bodo določene dejavnosti vendarle odprte vsaj za tiste, ki izpolnjujejo pogoje PCT, ali bodo zaprte za vse. Prav tako tudi ne vemo, ali bodo spet uvedli policijsko uro in gibanje omejili na občine oziroma regije.

Zaradi še bolj nalezljive različice delta število okužb drastično narašča. Včeraj so potrdili 508 novih okužb, delež pozitivnih je 18,1 odstoten. Zaradi covid-19 je v bolnišnicah 89 ljudi, od tega jih je 19 na intenzivni negi. Okužba se širi tudi med cepljene, vendar praviloma bolezen poteka v blagi različici.

Četrti val epidemije je v polnem zamahu, trenutno smo še v oranžni fazi, že v petek naj bi prešli v rdečo, sredi septembra pa v temno rdečo fazo. Zato naj bi takrat po naših neuradnih informacijah vnovič uvedli lockdown.