Revija Reporter
Slovenija

Minister Gašperšič kljub seriji blamaž z drugim tirom noče odstopiti

STA

14. mar. 2018 19:45 Osveženo: 19:48 / 14. 3. 2018

Deli na:

Bo minister Gašperšič zaradi lažnih obljub odstopil?

Bobo

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič po današnji odločitvi vrhovnega sodišče, ki je razveljavilo referendum o zakonu o drugem tiru, ne namerava odstopiti. Kot je dejal ob prihodu na sejo vlade, ostaja na položaju. Gašperšič si želi, da bi bil nov referendum čim hitreje razpisan in da bo zgodba iz septembra ponovljena.

Gašperšič je ob prihodu na nocojšnjo sejo še dejal, da na ministrstvu nadaljujejo z aktivnostmi, ki so možne brez uveljavitve zakona o drugem tiru. Večina drugih ministrov ob prihodu na sejo vlade ni dajala izjav.

Zaradi razveljavitve referendumskih rezultatov bo postopek treba ponoviti, zakon o drugem tiru pa tako še naprej ni v veljavi. Vrhovni sodniki so danes med drugim presodili, da je vlada s proračunskimi sredstvi v višini 97.000 evrov financirala nedopustno referendumsko kampanjo, saj so v "njej poudarjali le pozitivne posledice uveljavitve zakona o drugem tiru in negativne, ki bi izvirale iz zavrnitve zakona, ne pa tudi morebitnih tveganj, ki jih prinaša uveljavitev".