Revija Reporter
Slovenija

Milan Zver se hvali s pet let starimi posnetki podpore. Si je Manfred Weber posebej zanj obril brado in pobarval lase?

Igor Kršinar
1 1.465

4. jun. 2024 10:39 Osveženo: 11:03 / 04. 6. 2024

Deli na:

Manfred Weber letos (levo) in Manfred Weber pred petimi leti (desno)

Instagram, X

Pred nedeljskimi evropskimi volitvami se Milan Zver (SDS) na omrežju X hvali s podporo madžarskega premierja Viktorja Orbana, predsednika Evropske ljudske stranke Manfreda Webra in evropske komisarke Mairead McGuiness.

»Podpore treh prijateljev, ki mi resnično veliko pomenijo. Iz srca hvala tudi vsem vam, ki me dnevno bodrite in spodbujate. V nedeljo gremo na zmago,« je ob tem zapisal. Toda v resnici gre za pet let stari video posnetek, s katerim so ga takrat podprli.

Poznavalec evropske politike bo najbrž opazil, da na omenjenem posnetku Manfred Weber nima brade in očal, ki ju nosi zadnja leta, prav tako je medtem že malo osivel. Da se ni posebej obril in pobarval za Zvera, lahko vidimo tudi iz Webrovih zadnjih fotografij, objavljenih na instagramu.

Poleg tega Weber ni več v najboljših odnosih z Orbanom, saj se je zavzemal za njegovo izključitev iz Evropske ljudske stranke, čemur se je madžarski premier izognil tako, da je njegova stranka Fidesz sama izstopila iz zmerne evropske politične družine. Zato dvomimo, da bi dal Zveru podporo v videu skupaj z Orbanom.

Tretja »podpornica« Mairead McGuiness iz irske sestrske stranke Fine Gael pa je bila pred petimi leti Zverova poslanska kolegica v Evropskem parlamentu, v iztekajočem mandatu pa je komisarka za finančno stabilnost, finančne storitve in unijo kapitalsko trgov v Evropski komisiji pod vodstvom Ursule von der Leyen, kateri je SDS, tudi Zver, odtegnila svojo podporo za nadaljevanje njenega dela.