Revija Reporter
Slovenija

Medijski predpražnik SDS Jože Biščak je pozabil, kako se njegovi politični gospodarji družijo s »podporniki pedofilije« in jih naokoli prevažajo s helikopterjem!

Igor Kršinar

26. nov. 2019 15:40 Osveženo: 16:16 / 26. 11. 2019

Deli na:

Biščak se je postavil v vlogo odvetnika politikov SDS in kot pravi »piškotar« obračunal z drugimi novinarji na najbolj primitiven način

Primož Lavre

»Žlahtna revija Reporter po novem povsem odkrito podpira pedofilijo?« se je povsem papagajsko odzval naš nekdanji sodelavec, zdaj pa urednik strankarskega trobila SDS Jože Biščak na naš članek »Sramota! Evropska poslanca SDS Romana Tomc in Milan Zver v Evropskem parlamentu podpirata poljsko kriminalizacijo spolne vzgoje«.

Kot smo poročali, je 14. novembra Evropski parlament z 471 poslanskimi glasovi sprejel resolucijo o kriminalizaciji spolne vzgoje na Poljskem. V njej je izrazil skrb zaradi osnutka zakona, po katerem bi prepovedali spolno vzgojo v poljskih osnovnih šolah, učiteljem in vsem drugim, ki bi z njo seznanjali otroke, pa grozi do tri leta zaporne kazni. Zato so evropski poslanci pozvali poljsko vlado, naj takega zakona ne sprejme.

Predlagatelji resolucije so bili socialisti, ki so se jim pridružili tudi liberalci, zeleni in levica, med prvimi tremi predlagatelji pa so bile poslanke EPP, prvi dve sta članici poljske stranke Državljanska platforma, ki jo je kot predsednik poljske vlade vodil Donald Tusk, odhajajoči predsednik Evropskega sveta in prejšnji teden izvoljeni novi predsednik stranke EPP.

Resolucijo je poleg socialistov, liberalcev, zelenih in levice podprla tudi večina poslancev Evropske ljudske stranke, katere članica je SDS, in sicer okoli 120, med njimi tudi vodja parlamentarne skupine EPP Manfred Weber, ki ga je SDS podpirala za predsednika Evropske komisije. Podprli so jo celo nekateri poslanci iz vrst konzervativcev (ECR), med njimi jih je nekaj celo iz poljske stranke PIS, zoper katero je bila napisana resolucija.

Proti resoluciji je glasovalo samo 20 poslancev iz vrst EPP, in sicer poleg Zvera in Tomčeve iz SDS madžarski poslanci Orbanovega Fidesza ter češki in slovaški krščanski demokrati. 23 poslancev EPP pa se je vzdržalo, med njimi Franc Bogovič iz SLS.

S »podpornikom pedofilije« Manfredom Webrom se je prvak SDS Janez Janša fotografiral na zadnjem kongresu Evropske ljudske stranke v Zagrebu

EPPED

Kot smo poročali, so resolucijo podprli tudi trije slovenski evropski poslanci: Ljudmila Novak (NSI/EPP), Milan Brglez (SD/socialisti) in Klemen Grošelj (LMŠ/liberalci), medtem ko sta bili Tanja Fajon (SD) in Irena Joveva (LMŠ) odsotni.

Jože Biščak se je postavil v vlogo odvetnika politikov SDS in kot pravi »piškotar« obračunal z drugimi novinarji na najbolj primitiven način. Ker smo si drznili kritizirati glasovanje evroposlancev iz vrst SDS, nas je označil za »podpornike pedofilije«, podobno kot je označil slovenske evroposlance (Novakovo, Brgleza in Grošlja), ki so podprli resolucijo, da so »dali svoj glas za pedofilijo«.

Toda Biščak se je postavil v vlogo odvetnika politikov SDS in kot pravi »piškotar« obračunal z drugimi novinarji na najbolj primitiven način. Ker smo si drznili kritizirati glasovanje evroposlancev iz vrst SDS, nas je označil za »podpornike pedofilije«, podobno kot je označil slovenske evroposlance (Novakovo, Brgleza in Grošlja), ki so podprli resolucijo, da so »dali svoj glas za pedofilijo«.

Ob tem je seveda medijski predpražnik SDS zamolčal, da je po tej njegovi sprevrženi logiki svoj »glas za pedofilijo« dala večina poslancev EPP, katere članica je SDS, med njimi tudi Manfred Weber, ki ga je med njegovim obiskom s helikopterjem prevažala po Sloveniji. Se pravi, da so Biščakovi gospodarji iz SDS naokoli vozili »podpornika pedofilije« in ga podpirali za predsednika Evropske komisije.

Še več, s tem »podpornikom pedofilije« se je prvak SDS Janez Janša fotografiral na zadnjem kongresu Evropske ljudske stranke v Zagrebu, kjer so za novega predsednika EPP izvolili še enega »podpornika pedofilije« Donalda Tuska, čigar stranka je resolucijo predlagala v sprejem Evropskemu parlamentu.

Skupaj z Janšo sta se tega kongresa »podpornikov pedofilije« udeležila tudi oba evroposlanca, Tomčeva in Zver, ki za razliko od večine poslancev EPP, Webra in Tuska »nista nasedla progresivni propagandi« in sta zavrnila resolucijo. In oba sta skupaj z Janšo na kongresu ploskala izvolitvi novemu predsedniku te druščine. Če bi imeli vsaj malo časti, bi na kongres sploh ne prišli in bi »pedofilsko« EPP zapustili.

Seveda gre za novo norost izpod tipkovnic Jožeta Biščaka, ki ga je sodeč po zadnjem uvodniku v strankarskem tedniku SDS spet fascinirala nacistična propaganda. Zapisal je namreč, da se stavbi, v katerih domujeta ustavno sodišče in vrhovno državno tožilstvo, »spreminjata v kanalizacijo, ki jo naseljujejo podgane.« Tako so namreč nacisti v svojih trobilih zmerjali Jude! Kaj je sledilo in kako se je končalo, pa vsi vemo.

Besedilo resolucije je na povezavi

Kako so evropski poslanci poimensko glasovali o resoluciji (glejte zadnji dve strani 72 in 73: za 471, proti 128, vzdržani 57), pa tukaj na povezavi