Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Slovenija

Anketa: Dvig SDS in hud udarec za Pahorja

Deli na:
Anketa: Dvig SDS in hud udarec za Pahorja

Premier in prvak SDS Janez Janša ter predsednik države Borut Pahor - Foto: Bobo

Delo vlade podpira 29,4 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62 odstotkov, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi s septembrom beleži največji dvig podpore. Na vrh najbolj priljubljenih politikov se je vrnila evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Med strankami največjo podporo (18,6-odstotno) še vedno beleži SDS, ki se ji je podpora v primerjavi s septembrom zvišala za 3,6 odstotne točke. Na drugem mestu je prav tako še vedno SD z 11,5 odstotka, kar je 1,9 odstotne točke več kot prejšnji mesec. Sledi Levica z devetimi odstotki in LMŠ s 5,6-odstotno podporo. NSi (pet odstotkov) je na petem mestu prehitela SAB (štiri odstotke).

Izven parlamenta bi pristale SNS (2,4 odstotka), Zeleni Slovenije (1,8 odstotka), Piratska stranka (1,6 odstotka), SLS (1,3 odstotka), SMC (1,2 odstotka) in DeSUS (0,9 odstotka) in Dobra država (0,6 odstotka).

Za več kot pet odstotnih točk se je v primerjavi s septembrom zmanjšal odstotek tistih, ki ne vedo, katero stranko bi volili (20,9 odstotka). Nobene od obstoječih strank ne bi volilo osem odstotkov vprašanih, 3,6 odstotka vprašanih bi volilo katero drugo stranko.Na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov se je po podatkih raziskave ponovno vrnila evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak. S prvega mesta je izrinila predsednika republike Boruta Pahorja, ki je z najslabšo oceno doslej tokrat pristal na petem mestu. Na drugem mestu je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, na tretjem zdravstveni minister Janez Poklukar, za njim pa zunanji minister Anže Logar.

V deseterici so še infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, predsednica SD Tanja Fajon, obrambni minister Matej Tonin, evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc in poslanec SD Matjaž Han. Predsednik vlade je ostal na 16. mestu, zadnje mesto je tokrat pripadlo predsedniku DeSUS Ljubu Jasniču.

V oktobrski javnomnenjski raziskavi Mediane je sodelovalo 712 anketirancev.

Loading...